reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Verushka
      Verushka

      Chci se zeptat ,na jak dlouho a na kolik stupňů mam tu bublaninu dát?Předem díky za odpověď.Odpoved odešlete na email veronikaberenika@email.cz.

      20.08.2012 16:05:22

    • eva (tecka) moody1
      eva (tecka) moody1

      Skvely recept

      Uz som tento recept vyskusala dva krat, vzdy si ho upravim trosku a je uplne super. Kedze zijem v Anglicku tak namiesto polohrubej muky som dala plain flour a navrch davam drolenku. Mnam!

      19.08.2012 11:55:45

    • Lůca
      Lůca

      S hruškami a čokoládovou polevou, za pár minut, vynikající!

      14.08.2012 20:48:51


    • Žanet
      Žanet

      Bublaninu jsem dnes dělala,není to žádný zázrak,ale na to že je to taková rychlovka byla docela dobrá :-)

      10.08.2012 17:56:12

    • ilcamatyskova
      ilcamatyskova

      hrnkova bublanina

      když máte těsto,můžete to dát do formiček na mufinky,dáme do mikrovlnky a pečeme asi 4 nim.,jsou světlejší,ale výborné a rychlé

      07.08.2012 19:24:18

    • Danča
      Danča

      S loňskýma borůvkama :) vynikající :)

      07.08.2012 19:15:40

    • sabiibundova
      sabiibundova

      Upelkla jsem s třešněmi a rybízem :)

      31.07.2012 18:48:52

    • auris1980
      auris1980

      Hrníčková bublanina

      povedla se,povedla se skvěle.Držela jsem se receptu jen jsem si přidala víc vajec což ničemu neuškodilo a zkusím i dvojitou dávku.ovoce jsem přidala kombinaci angrešt a hruška,Výbvorný!!!! :)

      31.07.2012 10:03:20

    • Galowitz
      Galowitz

      Naučil jsem se vařit teprve před rokem z nutnosti ale bublanina se povedla a je výborná. Při svých schopnostech nechápu jak se to mohlo povést.

      25.07.2012 09:15:05


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.