reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 826 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 601 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Anička
      Anička

      Tak se na to chystám,mám zmražené maliny ,tak to zkusím!

      03.02.2012 12:33:08

    • Ráďule
      Ráďule

      Výborný recept, jako od babičky :)

      29.01.2012 13:58:24

    • tomík
      tomík

      nejlepší je to s banánama, vřele doporučuji!

      15.01.2012 16:42:21


    • andrew.gerstik
      andrew.gerstik

      Tak já jdu to dát do trouby; ) držte mi palce, dělám to poprvé!

      07.01.2012 21:04:53

      • parodie
        parodie

        Re: bublanina

        No,myslím,že se určitě povedla.Chce to jen dát spavně alespoň zakladní materiály.Já dávám třeba i skyslé mléko.Jenže pracuji s poměrně nebo mírně teplými surovinami.Prostě ne studenými.To pak potom bublanina hůře "vyskakuje" v troubě do výšky.Zavařeninu dávám tak zhruba 0,7.Používám i takové,které už nikdo nechce jíst.Na př.angrešt a pod.Jinak si myslím,že to je opravdu jeden z nejlepších a nejrychlejších receptů na bezvadnou buchtu.Hustota těsta musí být asi tak jak med v létě.Naleju na vymazaný a vymoučený plech a pak ještě stěrkou doškrabu zbytek.Mísu i od takového těsta vylížou děti.Je to prostě O.K.

        15.01.2012 20:41:37

      • taky jsem jí teď šoupla do trouby, jen jsem tam dala kompotované broskve, no snad to bude ok :-)

        31.01.2012 19:54:14

    • Gabu
      Gabu

      Je to úžasný recept - používám ho často a pro různé věci, nejen bublaniny... těsto je báječně vláčné a tak ho používám i na dorty nebo, jako třeba teď, na muffiny. Díky moc!!!

      11.12.2011 14:04:02

    • mcvenca
      mcvenca

      právě jsem ji vyndal z trouby. Trochu jsem improvizoval, místo mléka jsem tam dal smetanu a přidal jsem tam tvaroh co nám zbyl (nevím množství). A neměl jsem třešně tam jsem tam dal broskve.
      Vlastně když tak koukám co jsme právě napsal přemýšlím zda je to pořád bublanina :D..

      02.12.2011 22:56:16

      • Parodie7
        Parodie7

        Re: bublanina

        Žádné obavy.Bublanina to pořád je.Důležité je,aby v troubě pěkně vyskočila.Mě vyskakuje tak na 6 - 7 cm.Jako ovoce lze použít cokliv.Nejlépe však i každou zavařeninu co už nikdo nechce jíst.Já používám i několik let staré angrešty,pokud samozřejmě nejsou zkažené.Důležité také je zamíchet celý prášek do pečiva do suché mouky,aby byl hezky rovnoměrně rozložen v celé dávce.Ovoce na povrchu by zase nemělo být až přespříliš.Pak by to bylo málo vyskočené a dobře nepropečené,v místech s nahromaděným ovocem.Dělám to už roky.Všem chutná výtečně a je to velmi rychle proveditelné.I když příjde návštěva.Než se stačí rozkoukat a sdělit nejnovější klepy,buchta je ,na stole.

        11.12.2011 19:15:22

    • ajfell87
      ajfell87

      super

      ted jsem jí dodělala.Je to fain.rychlé a nenáročne. :D

      02.12.2011 12:42:33


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.