reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 555 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • janinka
      janinka

      Dělala jsem ho za den dvakrát, s jahodami a s třešněmi.Dnes zkouším s rybízem.Moc dobré!!!

      30.06.2012 19:35:22

    • Ivajzna
      Ivajzna

      Naprosto famózní bublanina! Ne, že bych byla člověk, který preferuje tyhle úplně jednoduché recepty, ale nevěděla jsem co s třešněmi a hodnocení se mi zdálo dobré, tak jsem ji zkusila. Recept jsem si trochu vylepšila - do těsta jsem přidala nastrouhanou citronovou kúru, nedávala tam vejce celá, ale jenom žloutky a z bílků ušlehala sníh, který jsem opatrně vmíchala na konci, abych měla těsto krásně nadýchané. A třešně jsem vypeckovala, promyla, zalila trochou griotky a nechala je odležet, zatímco jsem si připravovala těsto. Za 15 minut v elektrické troubě na 180°C upečeno. Bublanina je nádherně nadýchaná, fantasticky voní po citronové kúře a třešně jsou úžasně šťavnaté s jemnou chutí/vůní po griotce.

      29.06.2012 12:30:01

    • Martina_74
      Martina_74

      Vynikající

      Vyzkoušela jsem několik receptů, ale u tohoto asi zůstanu.

      27.06.2012 20:50:49


    • s (tecka) moravcova
      s (tecka) moravcova

      nejlepsi co jsem jedla, vsem moc chutna

      27.06.2012 19:22:04

    • mirinda
      mirinda

      rychle chutne nejleši

      24.06.2012 06:16:12

    • Renata
      Renata

      Výborný a rychlý recept, s přítelem jsme jahodovou dobrůtku snědli za den. Doporučuji.

      23.06.2012 20:57:47

    • yvetta
      yvetta

      Moc dobrá a jednoduchá.Děkuji za receptík :-)

      22.06.2012 18:14:13

    • wwerawerew
      wwerawerew

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      16.06.2012 17:50:45


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.