reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 384×

    4,6 2384
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 042 hodnocení

Rychlé obědy do krabičky - stačí 45 minut a máte skvělé jídlo do práce

22. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Dýňové rolky se skořicovou náplní krok za krokem

22. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Recept na výbornou čočkovou polévku krok za krokem

22. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Videonávod: Jak si vyřezat strašidelnou halloweenskou dýni?

22. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Videorecept: Úžasné veganské cupcakes podle Anny

22. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Věra Hošková
      Věra Hošková

      Hrnková bublanina

      Teď jsem bublaninu vytáhla z trouby a myslím, že zítra k snídani bude mít velký úspěch. Děkuji za recept :-)

      07.06.2014 23:03:16

    • Lucka
      Lucka

      Superrychlovka

      Dělala jsem několikrát a patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. Díky Bohu za recepty typu všechno hrnkem, zamíchat a do trouby a s malým dítětem a mlsným manželem k nezaplacení :) Díky moc, je opravdu dokonalá...

      25.05.2014 14:25:32

    • Lucka
      Lucka

      Superrychlovka

      Dělala jsem několikrát a patří k našim nejoblíbenějším moučníkům. Díky Bohu za recepty typu všechno hrnkem, zamíchat a do trouby a s malým dítětem a mlsným manželem k nezaplacení :) Díky moc, je opravdu dokonalá...

      25.05.2014 14:24:17


    • Kateřina Supková
      Kateřina Supková

      Strašně ráda se k tomuto receptu vracím, je to jednoduché, rychlé a výborné. Kéž by takových receptů bylo ještě víc!!! Děkuji za zveřejnění!!! :-)

      25.05.2014 13:12:46

    • Kacaa
      Kacaa

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      výborná bublanina, chutnala i mému velmi náročnému mužskému a přitom je velmi jednoduchá na pečení...přidala jsem do ní ještě trochu zakysané smetany, aby byla ještě vláčnější...děkuji za recept

      15.05.2014 18:29:29

    • kate (tecka) valova
      kate (tecka) valova

      Ted jim tuto bublaninu a musim rict, ze je moc dobra. Upekla jsem ji do prace pro kolegy, zitra ji s sebou beru a uz ted vim, ze bude mit mezi kolegy uspech (pokud ji ovsem do zitra celou sama nesnim, ze?)

      11.05.2014 16:36:20

    • VanilkaD
      VanilkaD

      Výborné !!

      Právě jsem dopekla, chtěla jsem udělat jahůdkovou, bohužel mamka polovinu jahod ještě před pečením stihla sníst :D tak jsem to trochu namixovala, jahodovo borůvková ! :D děkuju za recept!

      13.04.2014 16:30:48

    • Ajka
      Ajka

      Božská mana

      Dala jsem na zde vložené komentáře a upekla jsem a musím s ostatními komentujicimi souhlasit.... Skvělý recept a boží chuť... Dělala jsem ze dvou dávek a dala pouze méně cukru a méně mléka. Bublanina je nadýcháná a jemná. Doporučuji opravdu vyzkoušet. Hodnotím 5*

      21.03.2014 14:34:28

    • beda (tecka) pecha
      beda (tecka) pecha

      Hrnková bublanina

      Jo,jo rychlé a chutné.

      07.03.2014 15:02:40

    • čip
      čip

      Hrnková bublanina

      Dobrý recept povedlo se napoprvé musím dodat že na vaření a pečení jsem začátečník

      25.01.2014 16:21:58


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.