reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

10+1 otázek: Čínská medicína a její principy

10. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Fárinka
      Fárinka

      bublanina

      právě jí za chvilku budu vyndavat s trouby a další tam budu dávát :-)

      29.06.2014 17:57:45

    • Milena Buri
      Milena Buri

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Omluva, zapomněla jsm na prášek do pečiva

      29.06.2014 15:59:43

    • Milena Buri
      Milena Buri

      Fofrový koláček nejen pro baculky

      Jsem nevěděla, že je tady taková legrace.....už se těším až mi nějaký JIRKA dá pěstí na dálku......Fofrová koláček ...peču v mikrovlnce - program GRISP
      1,5 kelímek od jogurtu polohrubé mouky - dle zájmu mix s celozrnou
      1/2 " třtinového cukru
      1 " kefíru ( 1,1 tuku) - nebo jen bílý jogurt
      1 vejce ( špetka soli ) - žádný tuk

      kulatou formu o prům. 31 cm vystříkám Mistrem pekařem ( sluneč.olej ve spray ) vysypu strouhankou z tmavého pečiva nebo hrubou moukou, naliji těsto - dám sezónní čerstvé nebo mražené ovoce dle přání konzumentů ( švestky jsou boží). Doplnít lze rozinky, ořechy, dýňové či slunečnicovými semínky.....a nasadím čepici z drobenky ( z másla nebo hery, hrubé mouky, van.cukru a stále častěji + skořicového). Peču cca 20 min. Někdy ještě ten den peču znovu.... teta Buri

      29.06.2014 15:57:49


    • Zdeněček
      Zdeněček

      DISKRIMINACE !!!

      Nejsem kuchařka !!! Žádám o dodržování genderové korektnosti

      :-P :-D

      29.06.2014 15:22:12

    • Nikol
      Nikol

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Je fakt výborná! :)Děkuji za recept :) :) :)

      28.06.2014 20:54:57

    • Jája Jeřábková
      Jája Jeřábková

      Na buchtu jsem přidala žmolenku a byla výborná.... vláčná a křehká ještě třetí den... Mňam :-)

      28.06.2014 16:32:22

    • Jája Jeřábková
      Jája Jeřábková

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      28.06.2014 16:28:37

    • Montina
      Montina

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tento recept hodně dělám a obměňuji. Těsto na plech, na to ovoce, jaké zrovna je , nebo zmrazené, na vrch se může dát i žmolenka, nebo z tohoto receptu dělám bábovku, jednou přidám oříšky, tak je oříšková, jindy kokos, pak zase do části kakao+rum, jindy hrozinky, nebo nastrouhám citronovou kůru a tak podobně. Někdy jí jen pocukruji a jindy poleji čokoládou a posypu ořechy, mandlemi, nebo kokosem apod. Pokaždé je to rychlé a hlavně dobré, jen se zapráší.

      26.06.2014 14:07:06

      • Alex
        Alex

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Souhlasím, je to výborný jednoduchý základ. Jen dávám max 2/3 hrnku cukru a míchám i jiné mouky

        29.06.2014 14:34:41


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.