reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Recept na houbovou bramborovou polévku krok za krokem

27. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Aras
      Aras

      Vynikající ,rychlý,levný recept,nedávala jsem bílky,vše dohromady a je "žrací".
      Díky :-)

      16.06.2015 19:51:36

    • Jaňulák
      Jaňulák

      Buchetka :-)

      Páráda vyzkoušeno i bez bílků byla nadýchaná rychlý recept a chutově super :-)

      14.06.2015 09:50:11

    • babrlinka
      babrlinka

      Hrnková bublanina

      - měla jsem trošku strach jestli bude dost nadýchaná a tak jsem vejce oddělila a ušlehala bílky. Výsledek - výborné, jemné a chutnala moc :-).

      08.06.2015 09:33:04


    • michaalm
      michaalm

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      jednoduche a senzační

      28.05.2015 00:07:18

    • Moravanda
      Moravanda

      Moc fajn recept a rychlý :)

      17.05.2015 12:58:08

    • Denča
      Denča

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Já sem jahody posypala skořicovou žmolenkou :)

      02.05.2015 13:05:29

    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Vyborna, pouzila jsem 300ml hrnek. Je mekka, a nadychana. Dala jsem I z vajec snih. Velmi doporucuju.

      03.04.2015 16:38:54

    • marie
      marie

      Taak a je upečíno:)Podle rad tady v komentářích jsem dala 3 vajíčka a ušlehala bílky, a asi bych to tak udělala i kdyby to tu pan Boris nepodotkl:).. Jsem zvědavá jak bude chutnat,je to první buchta v nové troubě:)

      05.03.2015 18:34:13

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      no a z nouze jsem do dvojité dávky na plechu dal plechovku okapaného ananasu. Ten se pomalu ztratil ale zvláštně se propil do těsta a zkaramelizoval. Výborná chuť a mám ho radši než s ovocem.

      18.02.2015 00:52:11

    • Š.
      Š.

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jaká je cca doba pečení?

      06.10.2014 20:44:07


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.