reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 560 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 827 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 602 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 670 hodnocení

Dokonalé kynuté těsto: Tipy a triky nejen k výběru surovin

18. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Hraběnčiny řezy krok za krokem

18. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 673 hodnocení

Vydatná italská polévka Minestrone krok za krokem

17. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 541 hodnocení

Jablečný ocet - to nejlepší z přírody

17. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Denisa
      Denisa

      výborná :-), pro amatéry jako já - pekla jsem cca 30 minut v předem rozehřáté troubě na 180 stupňů. Jahody neklesly na dno, možná to bylo i tím, že jsem mlíko namíchala se smetanovým jogurtem a těsto tak bylo hustější, ale jsem laik, netuším

      12.06.2011 16:28:15

    • jamiro73
      jamiro73

      Fajn prácička ;-)

      Překvapil jsem manželku. Nutno dodat, že mile :-)

      12.06.2011 14:29:03

    • yarisek406
      yarisek406

      To se vybublám :-)

      08.06.2011 20:57:49


    • TEREZA  17 LET
      TEREZA 17 LET

      ZKOUŠELA SJEM DELAT MOJI PRVNÍ BUBLANINU:D A ZAPOMELA JSEM TAM DÁT VAJÍČKA ,ALE JE CELKEM DOBRÁ .MUSELA JSEM JI AKORÁD VÍC OCUKRVAT:d

      08.06.2011 15:53:20

    • Mazlík
      Mazlík

      tak zrovna se mi peče v troubě tak sem na to zvědava, minule sem ji zkousela s jahodama a ted s tresnema :-)

      08.06.2011 10:18:24

    • pipinka74
      pipinka74

      je výborná a rychlá i moji kluci si pochutnali

      07.06.2011 14:55:47

    • allinka
      allinka

      Super, rychlá, chutná...bude oblíbená:-)

      07.06.2011 12:30:40

    • Pavluška
      Pavluška

      vynikající!!

      Opravdu výborný recept! Včera mi tuto bublaninu upekl můj dvanáctiletý syn se svým kamarádem jako překvapení. Moc se jim povedla a dokonce nebyli líní vypeckovat do ní třešně :-). Když jsem přijela z práce (hódně unavená), bytem se linula příjemná vůně a s šálkem kávičky byla bublaninka opravdu vynikající :-) !!

      06.06.2011 11:23:30

    • Zuzka
      Zuzka

      Báječné i pro hodně omezené podmínky. Mám tady jen pár hrnků, vařečku, příbor a plech... Upeklo se to hezky i v mikrovlnce s horkovzdušnou troubou. :-) Díky

      05.06.2011 08:30:58

    • Markéta Bezděková
      Markéta Bezděková

      Velice chutný a rychlý moučník,přidala jsem čerstvé lesní jahody a je to ke kávě velká dobrota:-).

      01.06.2011 13:50:18


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.