reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 823 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 764 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Svatomartinské hody - 6 nejlepších receptů na dokonalou hostinu

29. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

29. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Dušené červené zelí s brusinkami krok za krokem

28. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 296 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 704 hodnocení

Rychlé a zdravé mlsání na halloweenskou párty? Zkuste si doma vyrobit gumové medvídky jen ze tří ingrediencí!

28. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Jenny
      Jenny

      Klidně by tam mohla hladká mouka být, podle mě. Také dávám, jakou mám doma. Odměřovací hrnek se myslí asi ten 250 ml, ale když chci mít víc buchty, nebo vyšší, tak použiji hrnek větší a tak nějak přiměřeně i to ostatní. Já peču v elektrické troubě, tak 40 min. na 180 °.Ale ke konci to už hlídám, natáhnu si minutku a tak po 5 minutách nahlížím přes sklo, abych buchtu nespálila. Dneska jsem pekla 2 velké plechy této bublaniny a je fakt výborná, chválím.

      03.07.2011 16:36:37

    • regeditka
      regeditka

      Tak jsem dnes vyzkousela jak variantu zdravejsi (spaldova mouka, trtinovy cukr, prdopec bez fosfatu atd.), tak i tu puvodni a povedlo se..pridala jsem navic vanicku tvarohu, testo je pak mnohem vlacnejsi!

      03.07.2011 14:18:09

    • MiŠuTkA
      MiŠuTkA

      dala jsem na půl hladkou a špaldovou mouku a bylo to výborný

      02.07.2011 13:51:35


    • Katrinx
      Katrinx

      Rychlá, jednoduchá a hlavně DOBRÁ :))

      30.06.2011 11:39:22

    • dana
      dana

      Právě jsem ji upekla, jednoduchá a výborná !!

      28.06.2011 21:01:25

    • Šárka
      Šárka

      Dobrý den, dnes jsem se rozhodla dělat svoji první bublaninu. Dala jsem tam jako ovovce červený rybíz, letos se ho urodilo tolik, že nevíme co s ním:-) Zatím je v troubě, tak mi prosím držte palce ať to dopadne.

      26.06.2011 18:49:39

    • vercapecka
      vercapecka

      tvaroh vítězí!!

      Taky jsem dala tvaroh - odtučněný - asi 3/4 kelímku a musím říct že je perfektní, sice není tak nabublaná, ale chuťově nemá chybu!!!!!!!

      26.06.2011 15:39:51

    • peckulita
      peckulita

      Už je v troubě na 180 stupňů a vypadá to na 20 - 25minut minut v horkovzdušné:o) To bude mňamka, a přidala jsem i jeden odtučněný tvaroh:)

      26.06.2011 15:03:08

    • Petra
      Petra

      Dobry den, mohla by se tam dát hladká mouka misto polohrubé? Předem děkuji za odpoved petra

      26.06.2011 13:59:37

    • perta
      perta

      Dobrý den, jak velký je ten odměřovací hrnek? 250ml? Díky za odpověď

      26.06.2011 12:08:53


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.