reklama
hledat uživatel
       

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 372×

    4,6 2372
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 791 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 013 hodnocení

Recept na švestkový koláč s tvarohem krok za krokem

6. 8. 2020

Bábovka

4,7 1 741 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 829 hodnocení

Připravte se na další vlnu veder: Míchané drinky a osvěžující sorbety vás nakopnou

5. 8. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 208 hodnocení

Cuketa na talíři: Oblíbené recepty, které musíte vyzkoušet!

4. 8. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 607 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 784 hodnocení

Inspirováno Itálií: Slaný koláč Caprese krok za krokem

3. 8. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 292 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 677 hodnocení

Dezert na neděli: Borůvkové domácí tiramisu krok za krokem

2. 8. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • mirkastepankova
      mirkastepankova

      Vynikající, jen se po ní zaprášilo

      29.07.2011 12:49:43

    • Vlasta33
      Vlasta33

      po přečtení recenzí ji jdu upéct

      28.07.2011 10:22:17

    • Klára O
      Klára O

      je moc dobrá...starej recept hážu do koše :D a neodolala jsem a ochutnala ještě teplé :)

      22.07.2011 23:54:15


    • jana elisabeth
      jana elisabeth

      díky za recept

      Dneska jí budu dělat podruhé - čekáme návštěvu. Poprvé jsem jí upekla s malinami a dneska bude s meruňkami. Manžel má rád drobenku, tak jí přidávám. Skvělá buchta, vláčná, nadýchaná, chutnala celé rodině!!!!!!!

      22.07.2011 09:16:44

    • krak2
      krak2

      dnes jsem to zkusil taky tak uvidim jinak diky za recept jirka beroun.

      19.07.2011 11:00:03

    • bastlova
      bastlova

      Tak jsem ji upekla podruhé, tentokrát s meruňkami, který je teď všude plno a je výborná. Lehká, těsto jen drží ovoce.

      17.07.2011 11:36:08

    • gita
      gita

      nenavidim vazeni,uz proto tento recept je vyborny,jenom nevim co je mysleno hrnkem, maly nebo velky ,ziju v rakousku,tak nevim co je mysleno diky ahoj

      15.07.2011 22:14:26


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.