reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • bea
      bea

      Dakujem za vyborny recept na bublaninu.Dokaze to upiect aj ten kto nevie piect..Kedze patrim medzi ne ,tento recept je pre mna ako usity.

      03.03.2013 10:47:27

    • Petra
      Petra

      Bublanina je opravdu rychlá a výborná. Já jsem udělala malou změnu a to, že jsem oddělila žloužky od bílků a ty ušlehala. Bublanina je ještě vláčnější. :-)

      03.03.2013 08:17:48

    • Lenka
      Lenka

      Chuťově výborná. Jen mi přišla příliš nízká. Možná příště zkusím menší plech nebo větší dávku těsta.

      27.02.2013 12:01:48


    • bobzbrd
      bobzbrd

      Malá vychytávka,která vás určitě potěší!
      Pekáč vymažu máslem a vysypu KOKOSEM !
      Všichni se vás budou ptát,jak jste to udělali!

      25.02.2013 08:40:13

    • Misha
      Misha

      Jsme tam zabublali borůvky a jako faaaakt dooobročký!! :-)

      23.02.2013 21:11:10

    • Jirka
      Jirka

      Jéééé já jsem pitomec, zapoměl jsem vymazat plech, tři vteřiny předtím na to myslím a vyleju tam to těsto :-/

      14.02.2013 09:06:11

    • jirkaz64
      jirkaz64

      Udělal jsem ji s rebarborou, mraženou, je výborná :-)

      11.02.2013 15:12:34

    • Tonda
      Tonda

      Výbroná :)

      Tuto bublaninu dělám neusále :) jen si občas přidám skořicový cukr a nebo vanilku, a občas přimíchnu kakao do těsta ale nejlepší je to zalít pudingem ;)

      01.11.2012 02:35:59


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.