reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 384×

    4,6 2384
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 040 hodnocení

Batáty, sladké brambory v našem jídelníčku: Jak je chutně připravit?

20. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 760 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Kvíz: Znáte historii kuchyňských spotřebičů?

20. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 220 hodnocení

Výborná polévka z pečené mrkve krok za krokem

20. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 615 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 802 hodnocení

Červená čočka: Zdravá luštěnina pro každého aneb jak ji zařadit do jídelníčku

20. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 702 hodnocení

Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem

20. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • jana (tecka) svackova
      jana (tecka) svackova

      Jednoduchost :)

      Nerada odměřiju 150g, 250g... uf, tak mám ráda hrníčký a super. Palec nahoru

      29.06.2013 17:39:42

    • jana (tecka) svackova
      jana (tecka) svackova

      Jednoduchost :)

      Nerada odměřiju 150g, 250g... uf, tak mám ráda hrníčký a super. Palec nahoru

      29.06.2013 17:38:37

    • Jirka
      Jirka

      Ovoce nebo rebarboru, která přijde do těsta, vždy obalíme v mouce, Tak neklesne na dno pekáče a nepřipeče se.
      A ještě pomůcka: pekáč vymažu máslem, vyložím papírem na pečení, který se krásně přilepí, pak přes papír znovu vymažu máslem a vysypu moukou nebo čím chcete. Pak nejsou problémy s vyklopením.

      23.06.2013 17:34:04


      • Tereza
        Tereza

        Re: Dodatek

        Je úplně zbytečné plechy vymazávat, když chcete použít papír na pečení. Stačí navlhčit vodou a papír se přilepí tak, že můžete vylít těsto. Mazat papír na pečení je už úplně mimo. Pokud nepoužíváte velmi nekvalitní papír, je to úpln zbytečné a na upečeném moučníku nedobré.

        23.06.2013 21:15:23

    • bobzbrd
      bobzbrd

      Bublanina..

      K vysypání plechu používám KOKOS !Je to chutnější,než s moukou!

      22.06.2013 11:40:58

    • kraslice
      kraslice

      Je to smutné...

      jak se tu hádáte ohledně kraviny. Vážení, kdo má horkovzdušnou troubu, tak tento piškot by měl péct asi na 170° po dobu asi 25 -30 min od rozehřátí trouby. Když to tam šoupnete bez rozehřátí, tak cca o 5 min dýl. Řídím se také barvou, mám ráda světlejší a ne moc vypečenou, můj chlap má rád vypečenější tmavší. Každá trouba peče jinak, plynová, elektická, horkovzdušná, důležitý je také rozměr trouby. Mám 2, velkou a malou. Nejradši peču v té malé, je to rychlejší a efektivnější. Ovšem menší množství. Recept je jednoduchý a dobrý a to je na něm skvělé...

      15.06.2013 21:35:47

      • Renata Azora Králová
        Renata Azora Králová

        Re: Je to smutné...

        Je to pravda každý kuchař(ka) musí přece vědět jak jeho trouba peče a že nemůže dát buchtu do trouby a odejít a nestarat se o to. Buchta v troubě se přece musí kontrolovat. Recept je dobrý taky podle něho peču

        22.06.2013 11:07:10

    • Yaire Yaire
      Yaire Yaire

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dekuji za recept, ale vazne to postrada priblizny cas a teplotu.
      P.S.: Hadate se hur nez herni komunita, kdyz nekomu na PvP severu vadi ze ho nekdo zabil. Nelibi? Tak jdete jinam.

      02.06.2013 16:59:40


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.