reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 673 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • matik
      matik

      přidala jsem kousek čokolády co zbyl od pečení "mufinů" a je to luxus , super recept

      21.06.2012 11:05:34

    • Maruška
      Maruška

      výýtečná, doporučuji vyzkoušet

      Opravdu výýýbornáá, všem doporučuji. Dala jsem méně cukru, část mouky nahradila vanilkovým pudinkovým práškem, a neměla chybu ;)

      18.06.2012 13:59:59

    • Katka
      Katka

      proste super

      rýchla, ľahká a výborná, len odporúčam :-)

      17.06.2012 11:06:54


    • katkas
      katkas

      Je výborná, nedrobí se.

      16.06.2012 09:56:30

    • Věra Kudělová
      Věra Kudělová

      výborná a je i pro začátečníky

      13.06.2012 08:37:04

    • kristynavpbp
      kristynavpbp

      vynikající bublaninka. já do ní dávám pouze polovinu cukru. myslím, že to bohatě stačí. další obměnou je přidat místo mouky vanilkový pudink. bublanina je potom ještě krehčí.

      11.06.2012 09:34:10

    • Monika
      Monika

      hrnková bublanina

      Tento recept dělám už léta, dělá z tohoto těsta i bábovku či beránka. Taky je super udělat si nejdřív z mouky, cukru a Hery (místo oleje) drobenku, dát si hrnek drobenky na stranu, zbytek smíchat dohromady, dát na plech a třeba rebarboru na drobno nakrájenou na to, pak posypat drobenkou... Kdo nezkusil, neuvěří :) Naprosto dokonalé :)

      10.06.2012 11:50:22

    • sealova
      sealova

      rychlé a chutná to skvěle, mě i dvouleté dceři, manžel dostane večer ke kafíčku (dala jsem tam čerstvé třešínky - fakt mňamka)

      08.06.2012 10:55:59

    • igor-krizan
      igor-krizan

      hrnkova bublanina

      ja ji pecu stále a je vynikajicí

      05.06.2012 05:28:14


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.