reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 384×

    4,6 2384
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 761 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Pečeme s jablky: Hraběnčiny řezy nikdy nezklamou!

25. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 616 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Recept na výbornou bramboračku s houbami krok za krokem

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Kvíz: Jak dobře znáte světovou gastronomii?

25. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Drahuška
      Drahuška

      Hrnková bublanina

      Výborné, dala jsem tam zavařené broskve, - velice chutné a vláčné.
      Dětem jsem na nakrájené kousky přidala šlehačku a jahodu - to byla mňamka. Už nic není !! Musím udělat znovu, tentokrát z třešní - už červenají.

      20.06.2013 09:57:13

    • petsader
      petsader

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      To si děláte prdel!!se tady hádat ohledně jak péct a kolik stupňů!!!!každá trouba peče jinak...kdo nevyzkouší-nepozná!!!a kdo psal,že je recept ubohý!!tak ho nikdo nenutí ho péct!!!!!!!!!!!!

      03.06.2013 09:20:28

      • bobzbrd
        bobzbrd

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Chtělo by to trochu kultury vyjadřování!

        03.06.2013 12:41:00


      • lelik
        lelik

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        ...kto castejsie pece,tak mu musi vystacit tento recept...nechapem tych ludi,comu na tom nerozumia...je to lahke a pochopitelne...ved si to odsledujem...a uvidim vysledok...perfektna bublanina...a super lahka..:)

        07.06.2013 17:32:55

    • Milan Somol
      Milan Somol

      držte všichni hubu,jeden radí druhému,jak super ta buchta má být,ale nikdo už do receptu nenapíše počet stupňů nebo na jaký ohřev se má buchta péci....hlavně,že chutná. Je to ubohý recept,který zvládne malé dítě. Zaráží mě ale přesto,že lhostejnost nebo tvořivost v hádankách je povahou českého člověka. Dobrou chuť

      28.03.2013 16:02:08

      • Katka
        Katka

        Súhlasím. Ak idem opravovať defekt na bicykli podľa návodu, tak ten defekt opravím ( aj keď som žena ). Ale veľa receptov je písaných tak, že sú to len " babské reči na trhovisku "

        29.03.2013 11:02:02

      • Renata Azora Králová
        Renata Azora Králová

        Přesně tak. Při kolika stupních a jak dlouho se má buchta péct pozná každý šikovný kuchař(ka). Stačí když ví jak jeho(í) trouba pracuje

        25.05.2013 08:19:57

      • bobzbrd
        bobzbrd

        Opravdu dobrý příspěvek !!!

        30.05.2013 23:24:15

      • žanda
        žanda

        Když jsem začínala s pečením, tak mi mami dala recept na její báječné, zlaté buchty. Pekla jsem přesně podle ní a vytáhla brikety, takže stupně i doba pečení byla na prd, hrubiáne. Jinak je tvůj příspěvek na to samé.

        31.05.2013 12:27:06


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.