reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • bobzbrd
      bobzbrd

      Bublanina..

      K vysypání plechu používám KOKOS !Je to chutnější,než s moukou!

      22.06.2013 11:40:58

    • Drahuška
      Drahuška

      Hrnková bublanina

      Výborné, dala jsem tam zavařené broskve, - velice chutné a vláčné.
      Dětem jsem na nakrájené kousky přidala šlehačku a jahodu - to byla mňamka. Už nic není !! Musím udělat znovu, tentokrát z třešní - už červenají.

      20.06.2013 09:57:13

    • kraslice
      kraslice

      Je to smutné...

      jak se tu hádáte ohledně kraviny. Vážení, kdo má horkovzdušnou troubu, tak tento piškot by měl péct asi na 170° po dobu asi 25 -30 min od rozehřátí trouby. Když to tam šoupnete bez rozehřátí, tak cca o 5 min dýl. Řídím se také barvou, mám ráda světlejší a ne moc vypečenou, můj chlap má rád vypečenější tmavší. Každá trouba peče jinak, plynová, elektická, horkovzdušná, důležitý je také rozměr trouby. Mám 2, velkou a malou. Nejradši peču v té malé, je to rychlejší a efektivnější. Ovšem menší množství. Recept je jednoduchý a dobrý a to je na něm skvělé...

      15.06.2013 21:35:47


      • Renata Azora Králová
        Renata Azora Králová

        Re: Je to smutné...

        Je to pravda každý kuchař(ka) musí přece vědět jak jeho trouba peče a že nemůže dát buchtu do trouby a odejít a nestarat se o to. Buchta v troubě se přece musí kontrolovat. Recept je dobrý taky podle něho peču

        22.06.2013 11:07:10

    • petsader
      petsader

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      To si děláte prdel!!se tady hádat ohledně jak péct a kolik stupňů!!!!každá trouba peče jinak...kdo nevyzkouší-nepozná!!!a kdo psal,že je recept ubohý!!tak ho nikdo nenutí ho péct!!!!!!!!!!!!

      03.06.2013 09:20:28

      • lelik
        lelik

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        ...kto castejsie pece,tak mu musi vystacit tento recept...nechapem tych ludi,comu na tom nerozumia...je to lahke a pochopitelne...ved si to odsledujem...a uvidim vysledok...perfektna bublanina...a super lahka..:)

        07.06.2013 17:32:55

    • Yaire Yaire
      Yaire Yaire

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dekuji za recept, ale vazne to postrada priblizny cas a teplotu.
      P.S.: Hadate se hur nez herni komunita, kdyz nekomu na PvP severu vadi ze ho nekdo zabil. Nelibi? Tak jdete jinam.

      02.06.2013 16:59:40


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.