reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Tereza
      Tereza

      Délka pečení

      Bublanina je opravdu velmi dobrá a kvůli ní pokud člověk nevypeckovává třešně, tak i velmi rychlá. Jen mi v popisech receptů často chybí údaj o době pečení. Vím, že to záleží na typu trouby, množství těsta apod., ale alespoň orientační údaj by se hodil.

      28.06.2015 06:25:56

      • Tereza
        Tereza

        Re: Délka pečení

        Ještě tedy dodám, že mně to vychází na nějakých 20-25 minut.

        28.06.2015 06:27:44

      • Jan
        Jan

        Re: Délka pečení

        Peče se cca 35-45 minut podle trouby.
        Recept je z časopisu " Recepty pro líné kuchařky ".

        29.06.2015 20:13:31


    • Peťule
      Peťule

      super recept

      peču již podruhé s jahodami a už teď se oblizuju jaká to bude zase dobrota :-) díky za super rychlý a chutný recept :-)

      27.06.2015 10:43:05

    • tomas
      tomas

      Hrnková bublanina

      bublanina je velmmi dobra

      27.06.2015 10:00:46

    • 11hanula
      11hanula

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      upečeno, s třešněmi

      bublanina je dobrá

      22.06.2015 20:09:03

    • ganjalf sedy
      ganjalf sedy

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Ted to skousim
      Tak uvidim jak to dopadne
      Dal sem tam broskve

      22.06.2015 17:38:48

    • Aras
      Aras

      Vynikající ,rychlý,levný recept,nedávala jsem bílky,vše dohromady a je "žrací".
      Díky :-)

      16.06.2015 19:51:36

    • Jaňulák
      Jaňulák

      Buchetka :-)

      Páráda vyzkoušeno i bez bílků byla nadýchaná rychlý recept a chutově super :-)

      14.06.2015 09:50:11

    • babrlinka
      babrlinka

      Hrnková bublanina

      - měla jsem trošku strach jestli bude dost nadýchaná a tak jsem vejce oddělila a ušlehala bílky. Výsledek - výborné, jemné a chutnala moc :-).

      08.06.2015 09:33:04


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.