reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 384×

    4,6 2384
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 822 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 044 hodnocení

Chutě babího léta od pondělí do pátku

26. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 763 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 856 hodnocení

KVÍZ: Vyznáte se v houbách? Prověřte si znalosti v našem testu

26. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 221 hodnocení

Tímto obědem potěšíte celou rodinu: Výborné boloňské špagety krok za krokem

26. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 803 hodnocení

Čokoláda jako hlavní surovina: Dezerty a moučníky pro čokoholiky

25. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 295 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 703 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

25. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Lída
      Lída

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Moc dobrá. Vyměnila jsem jen bílou mouku za celozrnnou a cukr za třtinový a bylo to skvělé. Děkuji

      11.09.2015 08:45:37

    • Honza
      Honza

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Zkusil jsem z deseti. Děkuji. Je to fakt moc dobrý. Za patnáct minut to bylo v troubě. Už jen takhle.

      05.09.2015 19:35:08

    • Sabina
      Sabina

      Zrovna jsem jí dopekla se švestkami a s posypkou. Nádherná vůně se line celým bytem. Těším se až ochutná má druhá rodina.

      23.08.2015 20:32:21


    • LadyTery
      LadyTery

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Výborná :)

      08.08.2015 16:03:46

    • Jiřina
      Jiřina

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Dělala jsem Jirkovu bublanina čistě ze zvědavosti a musím říct, že je fantastická! Varianta z 5 vajec a vody. I druhý den byla vláčná. Tímto děkuji za recept.

      03.08.2015 13:16:49

    • Ivči
      Ivči

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Právě se peče buchtička synek popohani i očima aby už byla upečena :D

      14.07.2015 11:33:26

    • Sylva
      Sylva

      Skvělý recept

      Bublaninu jsem pekla po dlouhé době a podle tohoto receptu byla naprosto fantastická!!!!:-) jinou uh dělat nebudu

      13.07.2015 19:26:45

    • phamngocgiang2000
      phamngocgiang2000

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Bublaninu jsem upekla se švestkami, meruňkami a jahodami a je výborná. Děkujem za recept. :D

      12.07.2015 15:15:46

    • Eva
      Eva

      hrnková bublanina

      Právě se dopekla.... dala jsem také ušlehané bílky, třešně a jahody - mňam, vypadá nádherně, určitě bude i chutnat :-)

      11.06.2015 10:20:04


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.