reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 559 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 825 hodnocení

Domácí věnečky krok za krokem

16. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 669 hodnocení

Tip na zdravou a rychlou večeři: Italské rizoto s rajčaty

15. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 566 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Endirin
      Endirin

      Jednoduchý a příjemný recept:)

      10.04.2011 19:17:25

    • svey
      svey

      Bublanina opravdu výborná,.Recept jednoduchý a hlavně hned hotový,doporučuji všem.

      09.04.2011 17:55:39

    • Katy
      Katy

      I tak neohrabané pekařce jako jsem já se bublanina povedla na výbornou. Díky moc

      09.04.2011 17:34:59


    • Lenka
      Lenka

      Bublanina vynikající.Recept jednoduchý a hlavně hned hotový,doporučuji všem.

      03.04.2011 17:02:04

    • Hanina
      Hanina

      Vynikající buchtička

      Maminka marodí, chtěla jsem jí upéct nějakou buchtu - v mrazáku jsem našla meruňky, třešně a jahody, a na netu tenhle recept - bylo jasné, co budu péct. Výsledek byl opravdu skvělý, myslela jsem, že bez šlehání bílků nebude tak krásně nadýchaná, ale byla - nadýchaná, vláčná, vynikající, moc chválím... Zítra ji chci upéct s červeným a černým rybízem.

      31.03.2011 20:33:25

    • Stifler
      Stifler

      Jednička mezi bublaninama!!!

      Úžasný recept!!!pekl jsem jí už asi 8x snad už se vším a jen samá chvála!!!:-)))dík !!!

      21.03.2011 00:21:48

    • iv
      iv

      manželka odjela a já ji chtěl překvapit, doma jahody, tak jsem se do toho pustil. Dopadla na výbornou, dostal jsem pochvalu. PP

      06.03.2011 20:04:08

    • Danča
      Danča

      Výborná...

      Chutnala všem...

      06.03.2011 17:16:11

    • majdalensie
      majdalensie

      100x jinak a pořád skvěle!

      skvělý recept, jsem naprosto nadšená:-) Bublaninu jsem dělala již několikrát - pokaždé trochu jinak - s jiným ovocem, jednou jsem přidala do těsta kakao a po upečení jsem ji celou potřela tvarohoivým krémem, jindy jsem ji zase posypala drcenými mandlemi a kokosem a nebylo to vůbec špatné :-)

      06.03.2011 11:03:28

    • ferko
      ferko

      pri akychsupnoch je to treba piect

      28.02.2011 12:35:02


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.