reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 385×

    4,6 2385
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 824 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 045 hodnocení

Jak na kynuté těsto?

31. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 765 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 857 hodnocení

Recept na zelňačku s klobásou krok za krokem

31. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 143 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 222 hodnocení

Palačinkový dort krok za krokem

31. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 617 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 804 hodnocení

Nejlepší recepty na domácí knedlíky: K pečené huse, bůčku i ke guláši

30. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 298 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 706 hodnocení

KVÍZ: Jak hodně se vyznáte ve vínu? Vyzkoušejte se!

30. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Jana
      Jana

      Je to skvělý recept nejen na bublaninu. Rychý, dobrý, už jinou nepeču.
      Dá se i nalít polovina těsta, dát ovoce a zalít zbytkem, je spousta možností.. i s rebarborou jsem ji dělala. Taky moc dobrá.. Díky za recept!!

      15.07.2012 15:34:40

      • Kika
        Kika

        Re: Bublanina

        Tak tahle bublanina se mi vůbec nepovedla, byla tuhaá a strašně se dlouho pekla....místo oleje je určitě lepší dávat heru,,,,je potom mnohem chutnější..

        15.07.2012 18:20:48

    • Ajaja
      Ajaja

      Zkuste místo mléka a oleje dát 250 ml sladké smetany ke šlehání - vláčnost zachována, chuťově získá

      15.07.2012 13:26:07


    • Martin N
      Martin N

      Ten kdo to psal, je opravdu nějaký hlupák, do ingrediencí nenapíše ovoce, ale v postupu pak zminuje ze tam dáme ovoce.. nechápu

      15.07.2012 11:53:58

    • janina (tecka) koutova
      janina (tecka) koutova

      Opravdu výborná pekla jsem několikrát ,naposledy včera s malinami mnam.

      13.07.2012 16:06:09

    • Lenka
      Lenka

      Hrnková bublanina

      Teď jsem upekla s jahodami.Vypadá výborně.

      12.07.2012 15:57:14

    • Radzina
      Radzina

      Do těsta jsem ještě vzhledem k dostupnosti přidala 5 kusů podušené rebarbory s cukrem - nahoru první černý rybíz a opět rebarboru a zmizelo dříve, než jsem stihla zkusit! Rebarbora dodá vláčnost a zajímavou chuť, přitom má buchta stále charakter bublaniny.

      12.07.2012 08:08:35

    • vladimirablinova
      vladimirablinova

      Moc dobrá,jen dávám méně cukru,ale to dělám u všech receptů.

      11.07.2012 18:13:08


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.