reklama
hledat uživatel
       

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz, pomozte nám ho otestovat.

Vylepšili jsme pro Vás Vaření.cz

Kdykoliv se budete moci vrátit zpět na starší verzi tlačítkem v pravém horním rohu.

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 381×

    4,6 2381
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 818 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 033 hodnocení

Halloweenská párty ve stylu: Dokonalý dýňový dort krok za krokem

2. 10. 2020

Bábovka

4,7 1 757 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 854 hodnocení

Aby byly děti zdravé 1.díl

1. 10. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 142 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 219 hodnocení

Kvíz pro filmové labužníky! Poznáte filmové hlášky z filmů? Otestujte se

1. 10. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 614 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 799 hodnocení

Rychlá příloha i chuťovka: Kuskusové placičky krok za krokem

1. 10. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 293 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,4 698 hodnocení

Umíte správně skladovat potraviny? Prověřte se v našem testu!

1. 10. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • zlíňačka
      zlíňačka

      Jednoduché, výborné :-)

      V sobotu nám zbyly třešně, napadlo mne upéct bublaninu... po ruce nebyl v tu chvíli žádný recept, zapátrala jsem na netu a našla jsem tento. Zkusila jsem a můžu říct, že podle jiného už péct nebudu :-)

      25.06.2011 16:43:45

    • Daniela Husarova
      Daniela Husarova

      Hrnickova bublanina

      Dobublaniny davam vsechny veci co se davaji obycejne do testa a navic jsem si vymyslela jednu novinku davam tam mekky tvaroh. Je lepsi a chutnejsi je vlacna a vubec se nedroli. Mamine moc chutnala a ze ji taky vyskousi. Vyzkousejte ji a napiste. Preji vam dobrou chut.

      18.06.2011 17:41:44

    • Simona
      Simona

      Tak buchta je v troubě:) Doufám, že bude dobrá a pochutná si na ní i malá:)

      18.06.2011 12:27:41


    • Klára
      Klára

      Na kolik stupňů to mám péct, prosím?

      18.06.2011 10:02:17

    • paní makaková
      paní makaková

      delala jsem tresnovou i s drobenkou a chutna vyborne!

      17.06.2011 17:49:25

    • dragonfly
      dragonfly

      rychlovka, úžasně chutná, hned hotová, nejlepší!!! Super!

      17.06.2011 17:25:31

    • neligrej
      neligrej

      Pomazala jsem ještě horkou - kysanou smetanou,moc dobrý.

      15.06.2011 11:18:04


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.