reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 556 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 824 hodnocení

Přivoňte a ochutnejte: Požitkářský čaj Rooibos

15. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 600 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 668 hodnocení

Jedlé kaštany: Podzimní pochoutka v receptech

14. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 167 hodnocení

Víkendové pečení s ořechy: 6 koláčů, které musíme zkusit!

13. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 565 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 672 hodnocení

Zelí v našem jídelníčku nesmí chybět: Proč je tak zdravé?

12. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 539 hodnocení

Recept na bezlepkový ořechový koláč krok za krokem

11. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Lenka
      Lenka

      Užasnááá :-)

      Rychlá a snadná! Opravdu mňamkozní! :D

      30.05.2013 23:18:45

    • Milan Somol
      Milan Somol

      držte všichni hubu,jeden radí druhému,jak super ta buchta má být,ale nikdo už do receptu nenapíše počet stupňů nebo na jaký ohřev se má buchta péci....hlavně,že chutná. Je to ubohý recept,který zvládne malé dítě. Zaráží mě ale přesto,že lhostejnost nebo tvořivost v hádankách je povahou českého člověka. Dobrou chuť

      28.03.2013 16:02:08

      • Katka
        Katka

        Súhlasím. Ak idem opravovať defekt na bicykli podľa návodu, tak ten defekt opravím ( aj keď som žena ). Ale veľa receptov je písaných tak, že sú to len " babské reči na trhovisku "

        29.03.2013 11:02:02


      • Miko
        Miko

        Na kolik a jak dlouho to péct snad odhadne každý ne? Mám dost :DDDD

        28.04.2013 10:00:09

      • Renata Azora Králová
        Renata Azora Králová

        Přesně tak. Při kolika stupních a jak dlouho se má buchta péct pozná každý šikovný kuchař(ka). Stačí když ví jak jeho(í) trouba pracuje

        25.05.2013 08:19:57

      • bobzbrd
        bobzbrd

        Opravdu dobrý příspěvek !!!

        30.05.2013 23:24:15

      • žanda
        žanda

        Když jsem začínala s pečením, tak mi mami dala recept na její báječné, zlaté buchty. Pekla jsem přesně podle ní a vytáhla brikety, takže stupně i doba pečení byla na prd, hrubiáne. Jinak je tvůj příspěvek na to samé.

        31.05.2013 12:27:06


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.