reklama
hledat uživatel
       

7. místo v TOP 10

Fotografie receptu: Hrnková bublanina

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 365×

    4,6 2365
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 776 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 1 008 hodnocení

Odlehčete jídelníček pravým řeckým salátem: Bude chutnat jako na dovolené!

16. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 732 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 823 hodnocení

Poctivá domácí zmrzlina: Jogurtová s borůvkami chutná božsky!

15. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 141 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 205 hodnocení

Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem

15. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 604 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 779 hodnocení

Vzpomínka na dětství: Citronová babeta s rybízem krok za krokem

14. 7. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 675 hodnocení

Léto prostě chutná: Zavařujte, grilujte a zkuste nové recepty

13. 7. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.




Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?








Tipy a triky:





Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Akira
      Akira

      zdravím, tak bublanina se peče, nedala jsem ovoce ale citronový vanilkový cukr a citronovou kuru :-) tak jsem zvědavá jaké to bude. voní báječně. :)

      25.09.2014 08:43:07

    • Boris
      Boris

      Recept dobrý. Na vylepšení: dejte 3 žloudky a z bílků ušlehejte sníh, který vmíchejte do těsta. Nemá to chybu.

      04.08.2014 11:37:16

    • Iveta
      Iveta

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Je to těsto nadýchané nebo je to taková tužší buchta??

      26.07.2014 10:29:56


    • inka (tecka) ani
      inka (tecka) ani

      bublanínka

      prima rychlý recept

      23.07.2014 12:22:57

    • igi
      igi

      hrníčková buchta

      tento recept já peču každou chvíli je to vynikající moučník. igi

      19.07.2014 04:18:36

    • d (tecka) stastna242
      d (tecka) stastna242

      hrnková bublanina

      děkuji za recept,bublanina byla dobrá dala jsem trochu méně cukru.Ocenila jsem rychlost těsta.Jsem opravdu spokojená,chutnala všem.Recept budu používat i nadále je prima...:-D

      15.07.2014 01:30:54

    • iveta
      iveta

      hrnková bublanina

      jen se zeptám,hrnek jak velký?šálek na kávu nebo hrnek na čaj?ale už je stejně hotová:-)a vypadá tuze dobře:-)

      01.07.2014 19:25:35


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.