reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 301×

    4,6 2301
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Palačinky na 5 způsobů: Plněné tvarohem, jablíčky i klasické s marmeládou

21. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Petka
      Petka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Rychlý a skvělý recept! Peču často a tentokrat manžel podotkl, ze to bylo to nejlepsi, co jsem kdy upekla :)

      03.07.2016 23:10:33

    • Lulu
      Lulu

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Je tuha,nikdy vice ji delat nebudu!!

      19.06.2016 19:08:15

    • Lena
      Lena

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Opravdu rychlý recept, bublanina dobrá

      06.06.2016 20:54:41


      • Jitka
        Jitka

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Nevím co všichni máte,že to je málo těsta mám klasickej velkej plech a vyběhlo mi to pěkně je vysoká a dobrá.Hrnek klasickej na odměřování čtvrdlitrák,jelita co to nechápou copak se peče s pidi na kafíčka?:-))Dobu pečení má každej jinak záleží na troubě troubové!Když okraj ztmavne píchnu špejlí,když se těsto nelepí je hotová.Dělala jsem s třešněma a super příští týden zkusím s jahodama nikdy nezbyde na druhej den!Na buchty z deseti vajec nejsem zvědavá peču rychle a úsporně a hlavně chutně!

        12.06.2016 00:28:31

    • Moravanda
      Moravanda

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Já bych to vůbec neřešila, komu se recept nelíbí, může se posunout o kuchařku dál, je jich tady dost :). U nás se tahle bublanina chytla okamžitě. Jen se po ní vždycky zapráší. Zrovna teď ji mám v troubě s jahodami :).

      06.06.2016 14:01:58


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.