reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 334×

    4,6 2334
  • 45 min

  • 551×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 739 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 979 hodnocení

Sběr černého bezu

25. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 706 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 794 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Špízy na gril: Lákavé recepty na masové i zeleninové ražniči

23. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 765 hodnocení

Recept na jemnou bramborovou kaši krok za krokem

22. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 654 hodnocení

Recept na výborný rebarborový koláč krok za krokem

21. 5. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • LENKA
      LENKA

      skvělá.....

      touto skvělou bublaninou ,mne překvapil můj 15letý syn,který jí zvládl na jedničku.Nyní již vím,kdo u nás bude každou neděli péct.
      Děkuji za skvělý recept,moc chválím....

      18.04.2011 19:31:11

    • Endirin
      Endirin

      Jednoduchý a příjemný recept:)

      10.04.2011 19:17:25

    • lucka
      lucka

      muzu se prosim zeptat jak je asi velky ten hrnek?:D

      10.04.2011 14:11:28


    • svey
      svey

      Bublanina opravdu výborná,.Recept jednoduchý a hlavně hned hotový,doporučuji všem.

      09.04.2011 17:55:39

    • Katy
      Katy

      I tak neohrabané pekařce jako jsem já se bublanina povedla na výbornou. Díky moc

      09.04.2011 17:34:59

    • Lenka
      Lenka

      Bublanina vynikající.Recept jednoduchý a hlavně hned hotový,doporučuji všem.

      03.04.2011 17:02:04

    • Hanina
      Hanina

      Vynikající buchtička

      Maminka marodí, chtěla jsem jí upéct nějakou buchtu - v mrazáku jsem našla meruňky, třešně a jahody, a na netu tenhle recept - bylo jasné, co budu péct. Výsledek byl opravdu skvělý, myslela jsem, že bez šlehání bílků nebude tak krásně nadýchaná, ale byla - nadýchaná, vláčná, vynikající, moc chválím... Zítra ji chci upéct s červeným a černým rybízem.

      31.03.2011 20:33:25

    • Stifler
      Stifler

      Jednička mezi bublaninama!!!

      Úžasný recept!!!pekl jsem jí už asi 8x snad už se vším a jen samá chvála!!!:-)))dík !!!

      21.03.2011 00:21:48

    • iv
      iv

      manželka odjela a já ji chtěl překvapit, doma jahody, tak jsem se do toho pustil. Dopadla na výbornou, dostal jsem pochvalu. PP

      06.03.2011 20:04:08


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.