reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 301×

    4,6 2301
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 542 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 812 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 590 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 659 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

6 nejlepších receptů na jablečný štrúdl

15. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 559 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Videorecept: Tradiční podzimní dýňová polévka podle šéfkuchaře

15. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 532 hodnocení

Recept na jakoukoli oslavu: Sýrová roláda krok za krokem

14. 9. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • zlíňačka
      zlíňačka

      Jednoduché, výborné :-)

      V sobotu nám zbyly třešně, napadlo mne upéct bublaninu... po ruce nebyl v tu chvíli žádný recept, zapátrala jsem na netu a našla jsem tento. Zkusila jsem a můžu říct, že podle jiného už péct nebudu :-)

      25.06.2011 16:43:45

    • Daniela Husarova
      Daniela Husarova

      Hrnickova bublanina

      Dobublaniny davam vsechny veci co se davaji obycejne do testa a navic jsem si vymyslela jednu novinku davam tam mekky tvaroh. Je lepsi a chutnejsi je vlacna a vubec se nedroli. Mamine moc chutnala a ze ji taky vyskousi. Vyzkousejte ji a napiste. Preji vam dobrou chut.

      18.06.2011 17:41:44

    • Simona
      Simona

      Tak buchta je v troubě:) Doufám, že bude dobrá a pochutná si na ní i malá:)

      18.06.2011 12:27:41


    • paní makaková
      paní makaková

      delala jsem tresnovou i s drobenkou a chutna vyborne!

      17.06.2011 17:49:25

    • dragonfly
      dragonfly

      rychlovka, úžasně chutná, hned hotová, nejlepší!!! Super!

      17.06.2011 17:25:31

    • neligrej
      neligrej

      Pomazala jsem ještě horkou - kysanou smetanou,moc dobrý.

      15.06.2011 11:18:04


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.