reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 357×

    4,6 2357
  • 45 min

  • 550×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 769 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 999 hodnocení

Zamilujte si kedlubny: 8 top receptů, které stojí za to vyzkoušet

2. 7. 2020

Bábovka

4,7 1 728 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 814 hodnocení

Osvěžte se: Recepty na nejlepší domácí limonády

1. 7. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 140 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 203 hodnocení

Chutně připravený květák? Zkuste tyhle květákové karbanátky!

1. 7. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 601 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 774 hodnocení

Naučte se efektní mramorování moučníků: Zebra koláč zvládne i začátečník

30. 6. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 290 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 670 hodnocení

Poznáte pochoutky světa? Odpovězte na 5 otázek a zjistěte, jak na tom jste

29. 6. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Jana
      Jana

      Je to skvělý recept nejen na bublaninu. Rychý, dobrý, už jinou nepeču.
      Dá se i nalít polovina těsta, dát ovoce a zalít zbytkem, je spousta možností.. i s rebarborou jsem ji dělala. Taky moc dobrá.. Díky za recept!!

      15.07.2012 15:34:40

      • Kika
        Kika

        Re: Bublanina

        Tak tahle bublanina se mi vůbec nepovedla, byla tuhaá a strašně se dlouho pekla....místo oleje je určitě lepší dávat heru,,,,je potom mnohem chutnější..

        15.07.2012 18:20:48

    • Ajaja
      Ajaja

      Zkuste místo mléka a oleje dát 250 ml sladké smetany ke šlehání - vláčnost zachována, chuťově získá

      15.07.2012 13:26:07


    • Martin N
      Martin N

      Ten kdo to psal, je opravdu nějaký hlupák, do ingrediencí nenapíše ovoce, ale v postupu pak zminuje ze tam dáme ovoce.. nechápu

      15.07.2012 11:53:58

    • janina (tecka) koutova
      janina (tecka) koutova

      Opravdu výborná pekla jsem několikrát ,naposledy včera s malinami mnam.

      13.07.2012 16:06:09

    • Lenka
      Lenka

      Hrnková bublanina

      Teď jsem upekla s jahodami.Vypadá výborně.

      12.07.2012 15:57:14

    • Radzina
      Radzina

      Do těsta jsem ještě vzhledem k dostupnosti přidala 5 kusů podušené rebarbory s cukrem - nahoru první černý rybíz a opět rebarboru a zmizelo dříve, než jsem stihla zkusit! Rebarbora dodá vláčnost a zajímavou chuť, přitom má buchta stále charakter bublaniny.

      12.07.2012 08:08:35

    • vladimirablinova
      vladimirablinova

      Moc dobrá,jen dávám méně cukru,ale to dělám u všech receptů.

      11.07.2012 18:13:08


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.