reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 335×

    4,6 2335
  • 45 min

  • 551×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 744 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 983 hodnocení

Bez černý neboli bezinky - znáte jeho léčivé účinky?

28. 5. 2020

Bábovka

4,7 1 707 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 796 hodnocení

Recept na výbornou cibulačku s vínem krok za krokem

27. 5. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,2 139 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 199 hodnocení

Videorecept pro všechny milovníky čokolády: Jemná čokoládová pěna podle Anny

26. 5. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 596 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 766 hodnocení

Sběr černého bezu: Na limonádu, čaj, med i likér

25. 5. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 288 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 656 hodnocení

Dokonalá, přitom tak jednoduduchá: Píchaná buchta krok za krokem

24. 5. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • Zuzana
      Zuzana

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Povedla a moc dobrá :-)

      08.07.2014 10:40:23

    • Jarmila Vojtěchová
      Jarmila Vojtěchová

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Je to výborný a rychlý recept, už několik lest doslova sbírám všechny hrnkové recepty, všechny jsou báječné Děkuji u za tento i jiné

      04.07.2014 16:44:00

    • iveta
      iveta

      hrnková bublanina

      jen se zeptám,hrnek jak velký?šálek na kávu nebo hrnek na čaj?ale už je stejně hotová:-)a vypadá tuze dobře:-)

      01.07.2014 19:26:30


    • Fárinka
      Fárinka

      bublanina

      právě jí za chvilku budu vyndavat s trouby a další tam budu dávát :-)

      29.06.2014 17:57:45

    • Milena Buri
      Milena Buri

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Omluva, zapomněla jsm na prášek do pečiva

      29.06.2014 15:59:43

    • Milena Buri
      Milena Buri

      Fofrový koláček nejen pro baculky

      Jsem nevěděla, že je tady taková legrace.....už se těším až mi nějaký JIRKA dá pěstí na dálku......Fofrová koláček ...peču v mikrovlnce - program GRISP
      1,5 kelímek od jogurtu polohrubé mouky - dle zájmu mix s celozrnou
      1/2 " třtinového cukru
      1 " kefíru ( 1,1 tuku) - nebo jen bílý jogurt
      1 vejce ( špetka soli ) - žádný tuk

      kulatou formu o prům. 31 cm vystříkám Mistrem pekařem ( sluneč.olej ve spray ) vysypu strouhankou z tmavého pečiva nebo hrubou moukou, naliji těsto - dám sezónní čerstvé nebo mražené ovoce dle přání konzumentů ( švestky jsou boží). Doplnít lze rozinky, ořechy, dýňové či slunečnicovými semínky.....a nasadím čepici z drobenky ( z másla nebo hery, hrubé mouky, van.cukru a stále častěji + skořicového). Peču cca 20 min. Někdy ještě ten den peču znovu.... teta Buri

      29.06.2014 15:57:49

    • Zdeněček
      Zdeněček

      DISKRIMINACE !!!

      Nejsem kuchařka !!! Žádám o dodržování genderové korektnosti

      :-P :-D

      29.06.2014 15:22:12

    • Montina
      Montina

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tento recept hodně dělám a obměňuji. Těsto na plech, na to ovoce, jaké zrovna je , nebo zmrazené, na vrch se může dát i žmolenka, nebo z tohoto receptu dělám bábovku, jednou přidám oříšky, tak je oříšková, jindy kokos, pak zase do části kakao+rum, jindy hrozinky, nebo nastrouhám citronovou kůru a tak podobně. Někdy jí jen pocukruji a jindy poleji čokoládou a posypu ořechy, mandlemi, nebo kokosem apod. Pokaždé je to rychlé a hlavně dobré, jen se zapráší.

      26.06.2014 14:07:06

      • Alex
        Alex

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Souhlasím, je to výborný jednoduchý základ. Jen dávám max 2/3 hrnku cukru a míchám i jiné mouky

        29.06.2014 14:34:41


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.