reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 301×

    4,6 2301
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 544 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 813 hodnocení

Tip na podzimní večery: Recept na pečený čaj krok za krokem

17. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 660 hodnocení

Recept na jablečný mřížkový koláč krok za krokem

17. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 127 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

Posilte si imunitu díky rakytníku

17. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 560 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Přírodní lékárnička: Hlávkové zelí a jeho využití nejen v kuchyni

16. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 533 hodnocení

Jak žít s bezlepkovou dietou

16. 9. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • michaalm
      michaalm

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      jednoduche a senzační

      28.05.2015 00:07:18

    • Moravanda
      Moravanda

      Moc fajn recept a rychlý :)

      17.05.2015 12:58:08

    • Denča
      Denča

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Já sem jahody posypala skořicovou žmolenkou :)

      02.05.2015 13:05:29


    • Barbora
      Barbora

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Vyborna, pouzila jsem 300ml hrnek. Je mekka, a nadychana. Dala jsem I z vajec snih. Velmi doporucuju.

      03.04.2015 16:38:54

    • marie
      marie

      Taak a je upečíno:)Podle rad tady v komentářích jsem dala 3 vajíčka a ušlehala bílky, a asi bych to tak udělala i kdyby to tu pan Boris nepodotkl:).. Jsem zvědavá jak bude chutnat,je to první buchta v nové troubě:)

      05.03.2015 18:34:13

    • Zdeněk
      Zdeněk

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      no a z nouze jsem do dvojité dávky na plechu dal plechovku okapaného ananasu. Ten se pomalu ztratil ale zvláštně se propil do těsta a zkaramelizoval. Výborná chuť a mám ho radši než s ovocem.

      18.02.2015 00:52:11

    • Š.
      Š.

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jaká je cca doba pečení?

      06.10.2014 20:44:07

    • Akira
      Akira

      zdravím, tak bublanina se peče, nedala jsem ovoce ale citronový vanilkový cukr a citronovou kuru :-) tak jsem zvědavá jaké to bude. voní báječně. :)

      25.09.2014 08:43:07

    • iveta
      iveta

      hrnková bublanina

      jen se zeptám,hrnek jak velký?šálek na kávu nebo hrnek na čaj?ale už je stejně hotová:-)a vypadá tuze dobře:-)

      01.07.2014 19:25:35


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.