reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 292×

    4,6 2292
  • 45 min

  • 547×

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • Katrinx
      Katrinx

      Rychlá, jednoduchá a hlavně DOBRÁ :))

      30.06.2011 11:39:22

    • dana
      dana

      Právě jsem ji upekla, jednoduchá a výborná !!

      28.06.2011 21:01:25

    • Šárka
      Šárka

      Dobrý den, dnes jsem se rozhodla dělat svoji první bublaninu. Dala jsem tam jako ovovce červený rybíz, letos se ho urodilo tolik, že nevíme co s ním:-) Zatím je v troubě, tak mi prosím držte palce ať to dopadne.

      26.06.2011 18:49:39


    • vercapecka
      vercapecka

      tvaroh vítězí!!

      Taky jsem dala tvaroh - odtučněný - asi 3/4 kelímku a musím říct že je perfektní, sice není tak nabublaná, ale chuťově nemá chybu!!!!!!!

      26.06.2011 15:39:51

    • peckulita
      peckulita

      Už je v troubě na 180 stupňů a vypadá to na 20 - 25minut minut v horkovzdušné:o) To bude mňamka, a přidala jsem i jeden odtučněný tvaroh:)

      26.06.2011 15:03:08

    • Petra
      Petra

      Dobry den, mohla by se tam dát hladká mouka misto polohrubé? Předem děkuji za odpoved petra

      26.06.2011 13:59:37

    • perta
      perta

      Dobrý den, jak velký je ten odměřovací hrnek? 250ml? Díky za odpověď

      26.06.2011 12:08:53

    • Klára
      Klára

      Na kolik stupňů to mám péct, prosím?

      18.06.2011 10:02:17

    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.