reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 303×

    4,6 2303
  • 45 min

  • 547×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 829 hodnocení

Halloweenské recepty: Jednoduché, rychlé a zdravé

23. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 674 hodnocení

Videorecept: Úžasně jednoduchý ovocný drobenkáč

22. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 270 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 544 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 485
    • jana elisabeth
      jana elisabeth

      díky za recept

      Dneska jí budu dělat podruhé - čekáme návštěvu. Poprvé jsem jí upekla s malinami a dneska bude s meruňkami. Manžel má rád drobenku, tak jí přidávám. Skvělá buchta, vláčná, nadýchaná, chutnala celé rodině!!!!!!!

      22.07.2011 09:16:44

    • krak2
      krak2

      dnes jsem to zkusil taky tak uvidim jinak diky za recept jirka beroun.

      19.07.2011 11:00:03

    • bastlova
      bastlova

      Tak jsem ji upekla podruhé, tentokrát s meruňkami, který je teď všude plno a je výborná. Lehká, těsto jen drží ovoce.

      17.07.2011 11:36:08


    • gita
      gita

      nenavidim vazeni,uz proto tento recept je vyborny,jenom nevim co je mysleno hrnkem, maly nebo velky ,ziju v rakousku,tak nevim co je mysleno diky ahoj

      15.07.2011 22:14:26

    • lenkaa83
      lenkaa83

      výbornáá jednoduchá všem chutnala

      11.07.2011 14:24:45

    • nufice
      nufice

      Díky za recept. Za 5 min byla buchta v troubě a přítel si mlaskal víc, jak když se s nějakým moučníkem patlám půl hodiny. :)

      09.07.2011 13:17:43

    • veronika.macenauerova
      veronika.macenauerova

      rychlá a dobrá byla :)

      nezbylo nic :)

      08.07.2011 11:48:58


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.