reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 313×

    4,6 2313
  • 45 min

  • 548×

Ingredience



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 649 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 903 hodnocení

Luštěninové saláty: Jak na zdravý oběd, který opravdu chutná

17. 2. 2020

Bábovka

4,7 1 649 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 725 hodnocení

Recept na kuřecí nudličky v kokosové omáčce krok za krokem

16. 2. 2020

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 130 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 184 hodnocení

Videorecept: Vyzkoušejte masopustní smažené koblihy ze sladkých brambor

15. 2. 2020

Luxusní koprová omáčka

4,3 578 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 717 hodnocení

Zamilovaná valentýnská psaníčka krok za krokem

14. 2. 2020

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 277 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 600 hodnocení

Luštěninové fusilli se špenátem a parmazánem krok za krokem

13. 2. 2020

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.



Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?






Tipy a triky:




Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 488
    • onimuscha
      onimuscha

      výborná a jednoduchá super!!!!!!

      02.07.2012 08:28:15

    • Zuzana
      Zuzana

      Super :-)))

      Včera jsem dělala bublaninu s třešněmi, dneska zkouším s jahodami a malinami. Doufám, že ta dnešní bude stejně výborná jako ta včerejší :-)) Díky za repept :-)))

      01.07.2012 14:03:46

    • p (tecka) lhotakova
      p (tecka) lhotakova

      vynikající

      Rychlé, jednoduché a velmi chutné. :)

      01.07.2012 11:41:48


    • janinka
      janinka

      Dělala jsem ho za den dvakrát, s jahodami a s třešněmi.Dnes zkouším s rybízem.Moc dobré!!!

      30.06.2012 19:35:22

    • Ivajzna
      Ivajzna

      Naprosto famózní bublanina! Ne, že bych byla člověk, který preferuje tyhle úplně jednoduché recepty, ale nevěděla jsem co s třešněmi a hodnocení se mi zdálo dobré, tak jsem ji zkusila. Recept jsem si trochu vylepšila - do těsta jsem přidala nastrouhanou citronovou kúru, nedávala tam vejce celá, ale jenom žloutky a z bílků ušlehala sníh, který jsem opatrně vmíchala na konci, abych měla těsto krásně nadýchané. A třešně jsem vypeckovala, promyla, zalila trochou griotky a nechala je odležet, zatímco jsem si připravovala těsto. Za 15 minut v elektrické troubě na 180°C upečeno. Bublanina je nádherně nadýchaná, fantasticky voní po citronové kúře a třešně jsou úžasně šťavnaté s jemnou chutí/vůní po griotce.

      29.06.2012 12:30:01

    • Martina_74
      Martina_74

      Vynikající

      Vyzkoušela jsem několik receptů, ale u tohoto asi zůstanu.

      27.06.2012 20:50:49

    • s (tecka) moravcova
      s (tecka) moravcova

      nejlepsi co jsem jedla, vsem moc chutna

      27.06.2012 19:22:04

    • wwerawerew
      wwerawerew

      Text komentáře byl smazán.

      Text komentáře byl smazán.

      16.06.2012 17:50:45


    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.