reklama
hledat uživatel
       

Hrnková bublanina

Rychlá a chutná vláčná bublanina, kterou zvládne ukuchtit každá kuchařka. Bublaninu s ovocem,které Vás napadne nebo máte čerstvé na zahrádce.


  • 4,6

    2 207×

    4,6 2207
  • 45 min

  • 544×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

1. Do mouky přidáme vajíčka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, hrnek mléka, hrnek cukru a olej.
Vše mixérem, nebo ručně promícháme (jak je kdo zvyklý).

2. Plech vymažeme olejem, nebo máslem a vysypeme moukou.
Na plech vylijeme těsto a poklademe připraveným ovocem - jahody, třešně.
3. Hrnkovou bublaninu vložíme do předehřáté trouby na 170 až 180 °C a pečeme dozlatova.

4. Upečenou hrnkovou bublaninu nakrájíme a můžeme podávat.


Zobrazit dalších 114 receptů BUBLANINU?


Tipy a triky:


Při zadělávání těsta na bublaninu lze použít místo mléka ovocnou kompotovou šťávu. Moučník bude mít hned lepší příchuť.
Třené těsto na bublaninu je hotové, když těžce odpadává z metliček šlehače zpátky do mísy.
Přeslazené těsto zachráníme přidáním jablečného octa nebo citronové šťávy. Koláč bude po upečení navíc krásně voňavý.
Abychom předešli "nafouknutí" bublaniny, zapíchneme do těsta před pečením několik makaronů (s dírkou). Dírkami unikne vzduch a povrch zůstane krásně rovný.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnková bublanina

    Celkový počet komentářů: 479
    • svetlana
      svetlana

      bublanina je dobra

      Delo xmoc vyborna

      03.02.2019 17:01:13

    • urunka
      urunka

      výborná i ve vegan verzi :)

      místo vajec banány...

      10.09.2018 17:36:28

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Super recept, rychly a jednoduchy. Vysledek stoji za to!

      27.08.2018 11:55:49


    • Jaroslav
      Jaroslav

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Jako naprostý samouk recept super nic my nekleslo jen jsem měl menší plech takbyla dost vysoká příště to napravím.

      16.08.2018 15:56:35

    • jana Vondrakova
      jana Vondrakova

      hrnickova bublanina

      Perfektni,dala jsem jen trtinovy cukr a ovoce co zahrada dala,ostruziny,broskve,svestky ,jablicka

      09.08.2018 11:37:39

    • Lucka
      Lucka

      Komentář k receptu Hrnková bublanina

      Tak bohuzel me vsechno ovoce propadalo az na dno a byla takova mazlava a malo sladka, nevim, asi jsem neco udelala spatne.

      12.10.2016 14:52:51

      • Jaja Beky
        Jaja Beky

        Re: Komentář k receptu Hrnková bublanina

        Mám vychytávku. Aby ovoce (hlavně v zimě mražené) nekleslo ke dnu, promíchám ho s drobenkou a ta to udrží na povrchu. Kdýž je ovoce hodně kyselé - třeba rybíz - udělám drobenku trochu sladší.

        30.01.2017 15:31:59

    Přidat příspěvek k receptu Hrnková bublanina

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.