Patříte také mezi milovníky smaženého sýra, ale nesmíte smažené? Vyzkoušejte tuto dobrůtku.
4 ks | vejce |
250 g | tvrdý sýr |
250 g | salám šunkový |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
podle potřeby | |
máslo na vymazání formy | |
strouhanka na vysypání |
Sýr i salám nastrouháme na hrubém struhadle. Vajíčka důkladně rozšleháme a osolíme. Hrníčky vymažeme máslem a dobře vysypeme strouhankou. Na dno šálků dáme vrstvu sýra, na ni salám, ten přelijeme 2,5 lžícemi rozšlehaného vejce, opět vrstvíme salám a nakonec sýr. Hrníčky naskládáme do vysokého pekáče, zalijeme vroucí vodou a dáme do maximálně rozpálené trouby a 25 minut zapékáme. Hrníčkový smažák podáváme s tatarkou a vařenými bramborami s máslem.
Zdravější smažení: Jak si na smažených pokrmech pochutnat bez výčitek?
Smažení patří mezi oblíbené způsoby přípravy pokrmů a možná si ani neuvědomujeme, jak velkou část našeho každodenního stravování tvoří právě smažené pokrmy.
autor Konvalinka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena