Hrníčkový makovec

1 hod | moučník | 10 porcí | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 8431x
Recept na skvělý hrníčkový makovec s citronovou polevou.
Komentáře receptu 5
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Do mísy nasypeme polohrubou mouku, přidáme kypřící prášek, cukr moučka, vanilkový cukr, mletý mák, přilijeme olej, mléko a nastrouháme citronovou kůru. Veškeré suroviny promícháme a vlijeme do formy vyložené pečícím papírem.

Makovec pečeme zhruba 40 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Po upečení necháme vychladnout.

Připravíme si citronovou polevu. V keramické misce třeme cukr moučka s horkou vodou, citronovou šťávou a olejem, dokud nám nevznikne hladká poleva. Poté s ní polijeme vychladlý makovec a polevu pravidelně rozetřeme stěrkou namáčenou v horké vodě. Následně dáme makovec ztuhnout do ledničky.

Hrníčkový makovec nakrájíme a podáváme s kávou nebo čajem.

Richard Novák autor receptu:

Hrníčkový makovec

Počet přidaných receptů: 104

Ingredience

na porcí
4,6
skvělý recept
59 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrníčkový makovec

Celkový počet komentářů: 5
Nalezeno receptů: 5
Přidat příspěvek k receptu Hrníčkový makovec
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.

  • 29. září - Světový den srdce

    29. září - Světový den srdce

    Září je měsíc věnovaný prevenci srdečních onemocnění, k níž nabádá právě Světový den srdce, který připadá na 29. září. Zamysleme se spolu nad tím, jak se o své srdce a cévy lépe starat a zachovat si jejich zdraví.




přidat nový recept