reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny

Recept na výborné lívance, po kterých se jen zapráší.


  • 3,4

    3,4 5
  • 2 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Používáme hrnek na 250 ml. Vlažné mléko nalijeme do nádoby v pekárně a dáme tam i vejce. Přidáme mouku a k levé straně přidáme vanilkový cukr a cukr krupice nebo krystal. Do pravé strany nasypeme sušené droždí. Pokud nechceme použít sušené droždí, můžeme přidat 1/2 kostky čerstvého droždí.

Pekárnu nastavíme na program kynutého těsta, přibližně na 1 hodinu a 15 - 30 minut. Po vykynutí těsta můžeme rozpálit lívanečník nebo pánev a začít péct. Pro lepší chuť je dobré na pečení sádlo, ale můžeme použít i olej.

Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny můžeme potřít
zavařeninou a ozdobit šlehačkou nebo jogurtem. Je spousta možností, jak si lívance ozdobit a dochutit, záleží jen na vaší chuti a fantazii.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte první komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Přidat příspěvek k receptu Hrníčkové kynuté lívance z domácí pekárny

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.