reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Ingredience

podle chuti

podle potřeby

Postup přípravy

Do mísy si dáme dva hrnky polohrubé mouky, hrnek cukru, mléka, olej či tuk na pečení, vanilkový cukr, prášek do pečiva a vejce. Vše pořádně promícháme dohladka, pokud chcete udělat buchtu vláčnější, zamíchejte do těsta marmeládu.

Pekáč či plech s vysokým okrajem si vymažeme máslem, olejem či jiným tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou, tak jak to máte nejraději. Vlijeme těsto a na vrch si naskládáme borůvky nebo jiné libovolné ovoce.

Z hrubé mouky, vanilkového cukru, moučkového cukru a másla si uděláme drobenku a hezky posypeme celou buchtu.

Hrníčkovou bublaninu s borůvkami dáme do trouby péct na 150 - 180 °C na půl hodinky, buchtu si pohlídejte. Já se vždy o tom, zda mám upečeno, přesvědčím píchnutím špejlí do těsta. Pokud se na špejli nelepí, je hrníčková bublanina hotová.

reklama

Podobné recepty

Komentáře k receptu Hrníčková bublanina s borůvkami

Celkový počet komentářů: 23
Nalezeno receptů: 23
|< << 123 >> >|

Přidat příspěvek k receptu Hrníčková bublanina s borůvkami