reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrnečková jogurtová bábovka

Bábovka podle receptu, ve kterém není potřeba vážit suroviny, nejlépe chutná přelitá horkou čokoládovou polevou.


  • 4,4

    80×

    4,4 80
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, vsypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme. Přidáme jogurt, rozpuštěné a vychladlé máslo, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme husté hladké těsto.

Bábovkovou formu důkladně vymažeme a vysypeme. Vlijeme připravené těsto na jogurtovou bábovku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme zhruba 45 minut podle typu trouby.

Mezitím si rozpustíme kvalitní čokoládovou polevu nebo toping.

Upečenou bábovku překryjeme vlhkou utěrkou a na to suchou utěrkou, necháme chvíli stát. Potom bábovku vyklopíme, půjde to díky této fintě lépe.

Hrnečkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a těsně před podáváním přelijeme čokoládovou polevou.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept Přidejte vlastní poznámku Přidejte komentář

Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Komentáře k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

Celkový počet komentářů: 9
  • Kateřina
    Kateřina

    Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Výborná :) perfektní těsto. Jogurt jsem dala z velkého kelímku Holandie 300g. S tímhle těstem se dobře dělá mramorování vesměs mi ta kakaová část spadne na dno. Přítel si pochvaloval.

    14.05.2017 11:27:03

  • Edit
    Edit

    Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Vůbec se nepovedla. Těsto chuťově dobré, ale vůbec se neupekla, nešla vyklopit a dopekala jsem ji jako trhanec.
    Měla jsem si přečíst recenze ani bych ji nedělala.

    30.04.2017 14:46:38

  • Veronika
    Veronika

    Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Uplný zákalec;(

    21.05.2016 20:33:06

  • Dana
    Dana

    Velikost jogurtu, velikost hrnku...

    Prosím uvést přesněji

    30.04.2016 07:48:10

  • Lenka
    Lenka

    Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Jako, dobrá je, ale v obavách z toho, aby se mi taky "nepovedl" zákalec, jsem se rozhodla pro pár úprav. Recept jsem si vybrala kvůli poměrům surovin, nevěděla jsem zrovna, co s velkým kelímkem jogurtu z lidlu (400g) a v téhle variantě to vychází super :-) Jen jsem si vyšlehala sníh zvlášť a dala polohrubou mouku - na bábovku doporučuje 9 z 10 tchyní :-) A když se mi nezdála konzistence těsta (hrudky), stačilo vmíchat trochu oleje, dokud se vše nespojilo. Výsledná bábovka byla hezky vláčná a "šťavnatá". Jen "se" hned sežrala, tak nevím, jak dlouho vydrží :-D Dělala jsem ji také "mramorovou" a pokud máte čerstvou citronovou kůru (i sušená je dobrá) a vanilkový cukr (extrakt..), přidejte, hned to bude ještě vyšší level ;-)

    25.01.2016 17:01:04

  • Lída
    Lída

    Nepodařila se

    Příprava přesně podle receptu - je to zákalec.
    A co vy?

    08.08.2014 09:58:15

  • katka
    katka

    Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    bábovka se povedla, udělala jsem jí mramorovou. myslím, že to je zatím nejlepší těsto na bábovku, co jsem zkusila.

    21.11.2013 16:57:01

  • Nadia
    Nadia

    no tak bábovka chuťově dobrá, ale vypadá to trošku jak zakalec.¨

    09.02.2013 13:25:02

  • pink
    pink

    výborná křehounká bábovka. velmi příjemná změna od typických "sucharů".

    04.11.2012 11:05:14

Nalezeno receptů: 9

Přidat příspěvek k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.