reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrnečková jogurtová bábovka

Bábovka podle receptu, ve kterém není potřeba vážit suroviny, nejlépe chutná přelitá horkou čokoládovou polevou.


  • 4,5

    93×

    4,4 93
  • 1 hod

  • 12×

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

na ozdobu

podle potřeby



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 562 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 828 hodnocení

Lněná semínka: Výživový poklad a superpotravina v našem jídelníčku

21. 10. 2019

Bábovka

4,7 1 604 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 671 hodnocení

Recept na domácí pizzu Margherita krok za krokem

21. 10. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 170 hodnocení

Recept na jablečné lívance krok za krokem

20. 10. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 567 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 674 hodnocení

Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem

19. 10. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 269 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 543 hodnocení

Víno, které se zrodí díky slámě

19. 10. 2019

Postup přípravy

Vejce rozklepneme do mísy, vsypeme cukr, vanilkový cukr a vyšleháme. Přidáme jogurt, rozpuštěné a vychladlé máslo, pudinkový prášek rozmíchaný v mléce, a mouku s práškem do pečiva. Vymícháme husté hladké těsto.

Bábovkovou formu důkladně vymažeme a vysypeme. Vlijeme připravené těsto na jogurtovou bábovku a vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C. Bábovku pečeme zhruba 45 minut podle typu trouby.

Mezitím si rozpustíme kvalitní čokoládovou polevu nebo toping.

Upečenou bábovku překryjeme vlhkou utěrkou a na to suchou utěrkou, necháme chvíli stát. Potom bábovku vyklopíme, půjde to díky této fintě lépe.

Hrnečkovou jogurtovou bábovku nakrájíme na dílky a těsně před podáváním přelijeme čokoládovou polevou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Celkový počet komentářů: 11
    • Jindra
      Jindra

      jogurtová bábovka-dodatek

      ještě vzpomínám-u vajec, že jsem šlehala sníh, který jsem tam dala na závěr :)než šla bábovka do formy. Aby to nebyla ta sraženina. Beru recepty spíš inspirativně, tvoří se mi přímo když kuchtím.

      29.11.2018 18:43:15

    • Jindra
      Jindra

      jogurtová bábovka

      Povedla se mi velice. Místo cukru jsem tam šupla sirup rýžový, těsto jsem -polovinu dovybavila kakaem 1PL. Kypřící prášek mám bezfosfátový, a mouku dávám špaldovou jemně ml.
      Takže recept jsem použila, suroviny obměnila za " pro mně " přijatelné a ve výsledku byla bábovka kyprá,dvoubarevná a chuťově výborná. Nenechte se odradit a experimentujte.

      29.11.2018 18:31:53

    • Kateřina
      Kateřina

      Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

      Výborná :) perfektní těsto. Jogurt jsem dala z velkého kelímku Holandie 300g. S tímhle těstem se dobře dělá mramorování vesměs mi ta kakaová část spadne na dno. Přítel si pochvaloval.

      14.05.2017 11:27:03


    • Edit
      Edit

      Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

      Vůbec se nepovedla. Těsto chuťově dobré, ale vůbec se neupekla, nešla vyklopit a dopekala jsem ji jako trhanec.
      Měla jsem si přečíst recenze ani bych ji nedělala.

      30.04.2017 14:46:38

    • Veronika
      Veronika

      Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

      Uplný zákalec;(

      21.05.2016 20:33:06

    • Dana
      Dana

      Velikost jogurtu, velikost hrnku...

      Prosím uvést přesněji

      30.04.2016 07:48:10

    • Lenka
      Lenka

      Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

      Jako, dobrá je, ale v obavách z toho, aby se mi taky "nepovedl" zákalec, jsem se rozhodla pro pár úprav. Recept jsem si vybrala kvůli poměrům surovin, nevěděla jsem zrovna, co s velkým kelímkem jogurtu z lidlu (400g) a v téhle variantě to vychází super :-) Jen jsem si vyšlehala sníh zvlášť a dala polohrubou mouku - na bábovku doporučuje 9 z 10 tchyní :-) A když se mi nezdála konzistence těsta (hrudky), stačilo vmíchat trochu oleje, dokud se vše nespojilo. Výsledná bábovka byla hezky vláčná a "šťavnatá". Jen "se" hned sežrala, tak nevím, jak dlouho vydrží :-D Dělala jsem ji také "mramorovou" a pokud máte čerstvou citronovou kůru (i sušená je dobrá) a vanilkový cukr (extrakt..), přidejte, hned to bude ještě vyšší level ;-)

      25.01.2016 17:01:04

    • Lída
      Lída

      Nepodařila se

      Příprava přesně podle receptu - je to zákalec.
      A co vy?

      08.08.2014 09:58:15

    • katka
      katka

      Komentář k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

      bábovka se povedla, udělala jsem jí mramorovou. myslím, že to je zatím nejlepší těsto na bábovku, co jsem zkusila.

      21.11.2013 16:57:01

    • Nadia
      Nadia

      no tak bábovka chuťově dobrá, ale vypadá to trošku jak zakalec.¨

      09.02.2013 13:25:02


    Nalezeno receptů: 11
    |< << 12 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hrnečková jogurtová bábovka

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.