reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hříšný pusinkový dort s džemem

Zkuste udělat letos na Valentýna nebo na Velikonoce něco perfektního – hříšný dort plný slaďoučkých pusinek.


  • 4,0

    4 4

Podobné recepty

Načíst další recepty


Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 547 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 814 hodnocení

Švestky nejen na koláče a knedlíky: Naučte se domácí švestkové víno

20. 9. 2019

Bábovka

4,7 1 592 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 661 hodnocení

Recept na dýňové noky se špenátem krok za krokem

20. 9. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 128 hodnocení

Segedínský guláš

3,2 2 164 hodnocení

10+1 otázek: Odhalte ta nejškodlivější éčka v potravinách

19. 9. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 561 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 671 hodnocení

Jeřabiny: Opomíjené ovoce podzimu v marmeládách i kompotech

19. 9. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 268 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 534 hodnocení

Jako od maminky: Segedínský guláš krok za krokem

18. 9. 2019

Postup přípravy

Nejprve kouskem másla vymažeme rozkládací dortovou formu přibližně o průměru 22 cm a předehřejme troubu na 180 °C. Změklé máslo utřeme s vanilkovým a cukrem moučka dohladka. Přidáme citronovou kůru a postupně zašleháváme mléko, aby se dobře spojilo s máslovým základem.

Následně zapracujeme prosátou mouku a zpracujeme na tužší těsto. Vyklopíme ho do připravené dortové formy. Povrch uhladíme a dáme péct. Po 20 minutách vyndáme z trouby, potřeme povrch rovnoměrně silnou vrstvou džemu a vratíme do trouby na dalších 10 minut.

A nyní se pustíme do přípravy pusinkového krému. Zbavíme malinový džem semínek, nejlépe tak, že ho protlačíme přes jemné síto. Je to jednoduché. Bílky vyšleháme s citronovou šťávou na tuhý sníh. Pak začněme po jednotlivých lžících přidávat cukr moučka. Pokaždé jej pečlivě zašleháme, než přidáme další dávku. Po přidání veškerého cukru šleháme ještě dalších 5 minut.

Následně odebereme část bílkové hmoty do hrnku a důkladně promícháme se zavařeninou bez semínek. Můžeme přidat i potravinářské barvivo. Pak vrátíme do mísy a promícháme. Teplotu trouby snížíme na 150 °C.

Naplníme hotový sníh do cukrářského kornoutu s hladkou zdobičkou a uděláme na dortu spoustu malých pusinek podle vaší libosti. Ozdobený dort dáme na 10 minut péct do trouby při snížené teplotě. Po vypnutí trouby v ní necháme dort dosušit, dokud trouba úplně nevychladne. Sněhové pusinky by měly být na dotek suché.

Hříšný pusinkový dort s džemem podáváme ještě trochu teplý nebo alespoň při pokojové teplotě a můžeme poprášit cukrem moučka a dáme si ho s kopečkem zakysané smetany. Dobrou chuť!

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hříšný pusinkový dort s džemem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.