Hřibová polévka

35 min | polévka | francouzská kuchyně | recept zobrazen: 141796x
Francouzská houbová polévka.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hříbky očistíme a nakrájíme na silnější plátky. Polovinu tuku v hrnci rozpustíme a houby na něm smažíme za stálého míchání asi 15 minut.

Potom houby osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, přivedeme k varu , zmírníme teplotu a asi 10 minut vaříme.

Mezitím z toastového chleba uděláme trojhránky, které na zbytku tuku dozlatova opečeme.

Polévku nalijeme na talíře, na povrch poklademe křupavý chléb a sypeme sekanou petrželkou.

autor receptu:

Hřibová polévka

Počet přidaných receptů: 1415

Ingredience



Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hřibová polévka

Přidat příspěvek k receptu Hřibová polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora - víte, že opravdu zdravá je jen v určitém období?

    Rebarbora (reveň kadeřavá) pochází z Číny a dorůstá výšky okolo dvou metrů. V kuchyni využíváme řapíky jejích listů, které oloupeme a uchováváme nakrájené na centimetrové špalíky. Vždy je konzumujeme jen tepelně upravené. Rebarborové řapíky obsahují pro zdraví přínosnou kyselinu listovou, jablečnou a citronovou.

  • Sekundární neplodnost

    Sekundární neplodnost

    Dlouhodobá a zdánlivě marná snaha o druhé dítě není nijak vzácným či ojedinělým jevem. Máte už jedno dítě, jste rodina, užíváte si ve třech všech svých radostí i starostí, ale po nějaké době se znovu oddáte přetrvávající touze po dalším přírůstku do rodiny.




přidat nový recept