Vyzkoušejte snadný recept z pravých hřibů s pórkem, smetanou a špagetami. Jemné houbové ragú podáváme jako hlavní bezmasý chod.
4 lžíce | máslo |
1 ks | pórek |
2 porce | špagety |
250 ml | smetana ke šlehání |
150 ml | bílé suché víno |
250 g | čerstvé hřiby |
1 hrst | čerstvá pažitka |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř |
Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Případně použijeme hříbky sušené. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky. Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme. Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce. Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.
Houby a kuřecí maso: Kombinace, která skvěle funguje!
Houby a kuřecí maso jsou vhodnou a velmi chutnou kombinací pro přípravu nejen všedního menu. Recept vás naučíme krok za krokem.
Recept na houbovou kulajdu se smetanou krok za krokem
Dnes se naučíme klasickou českou polévku - kulajdu, kterou vylepšíme smetanou a silným kuřecím vývarem. Hub jsou již plné lesy, ale pokud na sbírání nemáte čas, nevadí, použít můžete i sušené. Vše podle podrobného FOTORECEPTU.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena