Hříbkové ragú s pórkem a špagetami

35 min | hlavní chod | 2 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 206x
Vyzkoušejte snadný recept z pravých hřibů s pórkem, smetanou a špagetami. Jemné houbové ragú podáváme jako hlavní bezmasý chod.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hřiby očistíme a nakrájíme na kousky. Menší očištěný pórek nakrájíme na nudličky.

Na másle (2 lžíce) necháme zesklovatět nakrájený pórek, přidáme hřiby, sůl a pepř a vše restujeme asi 5 minut. Pak směs podlijeme vínem a vaříme, dokud se tekutina zcela neodpaří. Nakonec přilijeme smetanu a ragú zvolna prohřejeme, ale již nevaříme.

Špagety připravíme podle návodu na obalu, omastíme zbylým máslem, promícháme s nadrobno nasekanou pažitkou a rozdělíme na porce.

Každou porci špaget přelijeme hříbkovým ragú s pórkem a ihned podáváme.

Jarka-P autor receptu:

Hříbkové ragú s pórkem a špagetami

Počet přidaných receptů: 1725

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
4 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hříbkové ragú s pórkem a špagetami

Přidat příspěvek k receptu Hříbkové ragú s pórkem a špagetami
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept