reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hřib žlučník (hořčák) na slanině

Recept na smaženici ze zatracované houby.


  • 2,6

    44×

    2,5 44
  • 45 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

podle chuti



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 600 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Jak vybrat kapra?

12. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 695 hodnocení

Čajové pečivo na vánočním stole

12. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 178 hodnocení

Jemná šlehačková vánočka krok za krokem

11. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 693 hodnocení

Potravinové alergeny a nejčastější příznaky: Poznáváte je?

11. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Vánoční videorecept: Zapomeňte na nudné cukroví, zkuste letos úžasné kakaové piškoty polo-nero!

11. 12. 2019

Postup přípravy

Hřiby nakrájíme na slabé plátky, asi 2 mm. Slaninu nakrájíme na kostičky - slaninou nešetříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno.

Slaninu dáme zesklovatět, přidáme cibulku a houby. Dusíme na plotně nejméně 25 minut. NEOCHUTNÁVÁME!!!

Když se přebytečná voda vysmahne, rozmícháme do hub na slanině ještě vejce. Můžeme podávat.

Smaženice má nahořklou chuť, nebude chutnat každému.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hřib žlučník (hořčák) na slanině

    Celkový počet komentářů: 25
    • mikoman
      mikoman

      Komentář k receptu Hřib žlučník (hořčák) na slanině

      hlavne ten "horcak"jak mu rikate je jedna z nejzdravejsich hub vubec....

      09.09.2015 20:40:18

      • borovec
        borovec

        Re: Komentář k receptu Hřib žlučník (hořčák) na slanině

        Sušený a rozmixovaný daný do kapslí zakoupených v lékárně se používá jako lék na žaludek a nevolnost.
        http://www.nahoubach.cz/clanky /hrib-zlucnik-houba-ktera-doka ze-hnout-zluci/

        10.09.2015 11:00:56

      • Ahoj
        Ahoj

        Re: Komentář k receptu Hřib žlučník (hořčák) na slanině

        Tak jsme včera vyzkoušeli její " odhořčení " . tj. mléko a dlouhé dušení a nefunguje to!!! Ta houba je sice krásná, ale není k jídlu, a to opravdu vůbec ! NEZKOUŠEJTE TO, JE TO ZRÁTA ČASU A ILUZÍ !

        24.07.2016 00:22:12


    • Radek
      Radek

      Vím o velkém place plných hořčákůů kdo má chuť může dojet si je nazbírat mile rád ho tam zavedu protože krom podpapíráku a hořčáků jsem naposled nic nenašel....

      30.07.2014 22:30:22

    • mila
      mila

      nejenže nebude chutnat ale koledujete si o střevní potíže myslím že to nestojí ani za zkoušku

      25.08.2007 21:23:30

      • vaclava
        vaclava

        To je bomba!

        pani Randová, už netrpělivě čekám, že pošlete recept na smaženici z červených muchomůrek

        13.02.2008 22:15:07

      • Houbař
        Houbař

        Re: hořčák

        Hmm až na to že hřib hořčák Vám nijak ublížit nemůže, houbám rozumíte jak koza petrželi.

        22.09.2013 10:07:52

      • jerry 49
        jerry 49

        Re: hořčák

        Smaženici z hořčáku jsem skutečně vyzkoušel,má specifickou chuť,ale k jídlu to opravdu je!Jinak,místo pepře suším klouzek peprný,taky dobré.Kdo se opravdu o mykologii zajímá,měl by takové věci znát.

        27.09.2014 14:53:03


    Nalezeno receptů: 25
    |< << 123 >> >|

    Přidat příspěvek k receptu Hřib žlučník (hořčák) na slanině

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.