reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hřebíčková vepřová pečeně

Vynikající i když časově náročnější recept na pečenou vepřovou pečeni s jablečnou omáčkou.


  • 3,0

    74×

    2,9 74

Podobné recepty

Načíst další recepty

Ingredience

omáčka



Nejlepší recepty a články

Palačinky

4,5 3 599 hodnocení

Klasické kuře na paprice

4,5 856 hodnocení

Recept na vánoční měsíčky s polevou krok za krokem

9. 12. 2019

Bábovka

4,7 1 615 hodnocení

Bramboráky

4,3 46 694 hodnocení

Vánoční tipy, díky kterým bude Štědrý den bez stresu

9. 12. 2019

Krémová brokolicová polévka 1

4,3 129 hodnocení

Segedínský guláš

3,3 2 176 hodnocení

Recept na domácí Baileys krok za krokem

8. 12. 2019

Luxusní koprová omáčka

4,3 575 hodnocení

Smažené karbanátky

4,5 692 hodnocení

Tajemství pletení vánočky

8. 12. 2019

Hustá květáková polévka s vejci a brambory

4,6 274 hodnocení

Zeleninové rizoto s kuřecím masem

4,3 566 hodnocení

Recept na vánoční kokosky krok za krokem

7. 12. 2019

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 125 až 150 °C. Pečeni očistíme, omyjeme, osušíme a zabalíme ji do plátků slaniny. Pečeni vložíme do pekáčku a lehce podlijeme vodou a velmi pomalu pečeme. Teplota masa by neměla přesáhnout 80 °C, takže pokud máme teploměr, můžeme jej použít. Maso pečeme asi hodinu a půl (kolik kilo, tolik hodin) a podléváme horkou vodou. Vypečenou šťávu budeme potřebovat. Respektive, budeme jí potřebovat hodně.

Zatím si oloupeme a očistíme jablka a nastrouháme je nahrubo. Do kastrůlku dáme jablka, trochu vody, citronovou šťávu, hřebíček, pepř a dusíme doměkka. Vydusíme z nich šťávu a necháme sladkou kořeněnou omáčku. Pokud chceme omáčku hladkou, vytáhneme hřebíčky a omáčku rozmixujeme. Smícháme si křemžskou a dijonskou hořčici. Cukr smícháme se strouhankou.

Předpečenou vepřovou pečeni vyndáme a necháme ji trochu vychladnout. Pak z ní odstraníme slaninu, potřeme ji směsí hořčice a posypeme sladkou strouhankou. Nakonec do masa ozdobně napícháme hřebíčky. Hřebíčkovou vepřovou pečeni uložíme zpátky do pekáčku. Šťávu (přebytečný tuk můžeme odstranit) smícháme s jablečnou omáčkou, promícháme a směsí podlijeme vepřovou pečeni. Pár kousků hřebíčku můžeme přidat i do výpeku. Troubu rozehřejeme na 250 °C a vložíme pekáček s pečení.

Hřebíčkovou vepřovou pečeni jen 20 - 30 minut zapékáme dozlatova. Doba záleží na výhřevnosti trouby. Vypečenou šťávu slijeme, zahustíme solamylem a povaříme.

Hřebíčkovou vepřovou pečeni nakrájíme na porce. Podáváme ji bramborovou kaší, knedlíky nebo jen brambory. Pečeni přeléváme omáčkou.

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hřebíčková vepřová pečeně

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.