reklama
hledat uživatel
       

Ingredience

podle chuti

Postup přípravy

Hrášek vyloupeme z lusků a nijak neupravujeme. Pokud použijeme hrášek mražený, krátce ho povaříme v osolené vodě a pak rychle zchladíme ledovou vodou, aby si zachoval jasně zelenou barvu. Parmazán nasekáme na hrubší kousky. Bylinky opláchneme, česnek oloupeme, z citronu vymačkáme šťávu.

Do mixéru vsypeme hrášek, olej, česnek, bazalku, pár lístků máty, trochu čerstvě mletého pepře, pár kapek citronové šťávy a trochu soli. Vše společně rozmixujeme dohladka. Nakonec přisypeme parmazán či jiný sýr podobného typu. Hráškové pesto ochutnáme a podle potřeby ještě doladíme.

Hráškové pesto podáváme se slanými krekry, toasty apod. Skvěle se hodí i na jednohubky.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Hráškové pesto

Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.