Hráškové pesto

15 min | pomazánka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 56x
Recept na chuťově výborné a výrazné pesto ze zeleného hrášku.
Okomentuj recept jako první


Postup přípravy receptu

Hrášek vyloupeme z lusků a nijak neupravujeme. Pokud použijeme hrášek mražený, krátce ho povaříme v osolené vodě a pak rychle zchladíme ledovou vodou, aby si zachoval jasně zelenou barvu. Parmazán nasekáme na hrubší kousky. Bylinky opláchneme, česnek oloupeme, z citronu vymačkáme šťávu.

Do mixéru vsypeme hrášek, olej, česnek, bazalku, pár lístků máty, trochu čerstvě mletého pepře, pár kapek citronové šťávy a trochu soli. Vše společně rozmixujeme dohladka. Nakonec přisypeme parmazán či jiný sýr podobného typu. Hráškové pesto ochutnáme a podle potřeby ještě doladíme.

Hráškové pesto podáváme se slanými krekry, toasty apod. Skvěle se hodí i na jednohubky.

Michy autor receptu:

Hráškové pesto

Počet přidaných receptů: 3479

Ingredience

na porce


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hráškové pesto

Přidat příspěvek k receptu Hráškové pesto
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo jako prostředek ke zpomalení stárnutí

    Jídlo dokáže prodloužit mládí. Nevěříte? Vše záleží pouze na vás a na tom, jak tomu přizpůsobíte svůj jídelníček. Výběr potravin, jejich energetická hodnota a množství jídla - to všechno má na naše tělo a jeho stav zásadní vliv.

  • Jak správně prát?

    Jak správně prát?

    Umět si vyprat oblečení, zní jako samozřejmost, kterou musí zvládnout každý. Aby si prádlo zachovalo co nejdéle původní barvu a tvar, je zapotřebí, to dělat správně. Poradíme, jak na to.




přidat nový recept