Hrášková rýže na červeno

35 min | hlavní chod | 4 porce | česká kuchyně | recept zobrazen: 1487x
Jednoduchý recept na zeleninovou rýži, kterou podáváme jako hlavní chod.
Komentáře receptu 1
Uvařil jsem to (Recept vařili 2 lidé)


Postup přípravy receptu

Rýži uvaříme doměkka v osolené vodě. Místo soli můžeme do vody přihodit i kostku zeleninového bujonu nebo lžičku vegety.

Mezitím oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kostičky. Cibuli osmahneme na olivovém oleji, zasypeme mletou paprikou, přidáme hrášek a podlijeme vodou nebo vývarem. Hrášek podusíme doměkka.

K uvařené rýži vmícháme hrášek, ochutíme solí a mletým pepřem.

Hráškovou rýži na červeno rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvými bylinkami. Můžeme ji ihned podávat jako hlavní chod.

Michy autor receptu:

Hrášková rýže na červeno

Počet přidaných receptů: 3576

Ingredience

na porce
4,5
skvělý recept
8 hlasujících


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková rýže na červeno

Celkový počet komentářů: 1
  • super příloha Jana Žáčková 08.07.2013 13:48:58

    Výborný nápad. Pořád přemýšlím, co za přílohu ke kuřátku. To je buď brambory, nádivka, rýže, ale tento způsob úpravy mě nenapadl. Díky za tip Jana

Nalezeno receptů: 1
Přidat příspěvek k receptu Hrášková rýže na červeno
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde

  • Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom

    Postvakcinační syndrom (PVS) je pojem, kterým je někdy označován soubor příznaků vzniklých v důsledku vedlejších (nežádoucích) účinků očkování.

  • Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Vakcíny proti chřipce 2017/2018

    Rýma, kašel, teploty. Po roce je tu zase chřipková sezóna. Nemoc, která se vyznačuje náhlým nástupem horečky, kašlem, bolestmi hlavy, svalů a kloubů, těžkým pocitem slabosti, bolestí v krku a výtokem z nosu. Nepříjemnost, která nemusí být vždy tak banální záležitostí. Uvažujete o očkování?




přidat nový recept