Hrášková polévka

20 min | polévka | 4 porce | česká kuchyně | vegetariánský recept | recept zobrazen: 194820x
Recept na jednoduchou polévku bez zahušťování. Vhodná i pro děti.
Komentáře receptu 13
Uvařil jsem to (Recept vařilo 14 lidí)


Postup přípravy receptu

Cibulku si oloupeme, nakrájíme najemno a lehce zpěníme na olivovém oleji. Přidáme sterilovaný hrášek i s nálevem, osolíme a opepříme. Přilijeme vývar.

Po 10-ti minutách hráškovou polévku odstavíme a ponorným mixerem rozšleháme dohladka.

Hráškovou polévku servírujeme se zakysanou smetanou, zdobíme petrželkou. Hráškovou polévku podáváme s pečivem nebo topinkami.

Jarka-P autor receptu:

Hrášková polévka

Počet přidaných receptů: 1724

Ingredience

na porce
4
skvělý recept
114 hlasujících
  • Recept Hrášková polévka - Hrášková polévka


Mohlo by vás zajímat

Komentáře k receptu Hrášková polévka

Celkový počet komentářů: 13
  • Komentář k receptu Hrášková polévka kristyna 07.01.2017 21:00:25

    Prosim Vas asi jsem blba ale jaky vyvar?

  • Karolina 21.06.2011 08:17:51

    Smazit na olivovem oleji??? to nee. Platite hromadu penez za kvalitni panensky olej abyste ho behem nekolika sekund znicila na rozpalene panvy?!

    • Re: dzejn4 07.12.2016 10:21:05

      Dobrý den,

      prošla jsem mnohými ozdravnými přednáškami, vedené skvělými odborníky. Nejlepší oleje pro vaření je řepkový a olivový. Naproti tomu kokosový má tolik nenasycených mastných kyselin, že je pro vaření nevhodný.

    • nemusí být drahé co sotjí více :-) 14.09.2012 13:36:18

      dobrý den, naučila jsem se v bídě, že olivový olej ušetří prašule stačí jej málo, když na něm smažím, nemusím jej hned vylévat :-) po prvním smažení, navíc jej můžu požít do všeho možného :-)) Mě ušetřil peníze, když se s ním člověk naučí, pak opravdu ušetří nejen žaludek :-)a střeva. Dobrou chuť, polévka je výborná.

    • Re: Honza 28.07.2011 15:40:28

      Olivovy olej nemusi byt vzdy extra panensky za hromadu penez.

      • Re: Re: Ses 20.01.2012 09:35:59

        Proč mám mít v kuchyni dva olivové oleje - kvalitní a nekvalitní?Asi jste nikdy nezkusil opravdu kvalitní olivový olej, nikdy byste si pak už nekoupil ty druhotné břečky. Ale souhlasím s Vámi, i podle mne, na osmahnutí cibulky stačí slunečnicový olej,jako chudý člověk si nechávám ten drahý olivový na něco, kde pak bude cítit -smažená cibulka ho navoní po svém.

  • Otázka Jakub 23.04.2016 17:08:17

    Zdravím, měl bych jednu otázku, proč je v názvu hrášková polévka, když je to hráškový krém, jen aby to nikoho nemátlo. Jinak výborné děkuji za recept.

  • Hrášková polévka 24.02.2016 11:13:53

    Docela povedená polévka...

  • Komentář k receptu Hrášková polévka Markétka 24.02.2015 11:54:59

    Neměla jsem jsem mražených hrášek, tak jsem udělala polévku podle Vas, to z kondenzovaného hrášku.
    Cibulku jsem ale zpěnila na másle, polévka mela jemně máslovou chuť.. Čerstvý hrášek, nebo mražený , konzervovaný nenahradí.
    Jinak polévka je velmi chutná,..

  • ev.kuch
    pochvala ev.kuch 20.07.2013 22:00:56

    Polévku jsem vařila a je moc dobrá, chutnala nám. :-)

Nalezeno receptů: 13
|< << 12 >> >|
Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka
* Povinné pole


Kde to žije
Zapojte se do diskuzí pod recepty. Napište svůj názor.

Píšeme jinde




přidat nový recept