reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková polévka s vejcem

Polévka ze žlutého hrachu, kterou u nás podáváme místo hlavního chodu. Výborně zasytí.


  • 4,3

    4,3 6
  • 1 hod

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Žlutý půlený hrách opláchneme a podle návodu na obalu uvaříme ve vodě doměkka, můžeme i trochu rozvařit.

Vodu nesléváme, hrách rozšťoucháme (můžeme i promixovat), osolíme, ochutíme oreganem, petrželkou a mletým pepřem. Vrátíme zpět na plotnu, znovu ohřejeme a přidáme rozšlehaná vejce, která za stálého míchání necháme ztuhnout, polévku tím i zahustíme.

Hráškovou polévku s vejcem rozlijeme do talířů či misek a podáváme. Můžeme ještě posypat krutony. Polévka je dobrá i na druhý den, kdyby byla moc hustá, stačí ji zředit vodou a nechat probublat.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrášková polévka s vejcem

    Celkový počet komentářů: 1

    • petraky
      petraky

      Komentář k receptu Hrášková polévka s vejcem

      Nazývejme věci pravými jmény. Tento recept je na hrachovou polévku a né na hráškovou.

      11.02.2015 10:15:58

    Nalezeno receptů: 1

    Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s vejcem

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.