reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková polévka s vejcem a slaninou

Vyzkoušejte recept na krémovou hráškovou polévku se ztraceným vejcem, slaninou a česnekovými krutony. Polévku můžeme servírovat i při slavnostních příležitostech.


Líbí se mi

Dejte nám vědět,
proč se vám recept nelíbil.

×

Ingredience

podle potřeby

příloha

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Řapíkatý celer očistíme a nakrájíme na nudličky. Na oleji necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme hrášek a celer, vše krátce orestujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou, podlijeme malým množstvím vody a zvolna dusíme doměkka. Měkkou zeleninu propasírujeme přes sítko a zředíme na požadovanou hustotu vývarem. Polévku přivedeme k varu, asi 10 minut povaříme, zjemníme smetanou, necháme přejít varem a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

Připravíme si krutony. Housku nakrájíme na kostičky. Máslo ušleháme s utřeným česnekem do pěny. Nadrobno nakrájenou slaninu vyškvaříme na velké pánvi, potom křupavé kousky vyjmeme a na výpeku zvolna opečeme housku dozlatova. Nakonec opečené krutony promícháme s ochuceným česnekovým máslem, vše krátce prohřejeme a necháme na ubrousku okapat.

Ve vodě ochucené solí a octem připravíme ztracená vejce. Ochucenou vodu přivedeme k varu, zamícháme do víru a postupně vkládáme syrová vejce, která jsme předem rozklepli do hrníčku. Vajíčka necháme při mírném probublávání vody povařit asi 3 - 4 minuty. Jakmile bílek ztuhne, vejce vyjmeme.

Hráškovou polévku rozdělíme na porce, do středu vložíme ztracené vejce, posypeme slaninovými křupavými kousky a podáváme s česnekovými krutony.

reklama

Podobné recepty

Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s vejcem a slaninou