reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková polévka s mátou

Krémová polévka z mladého hrášku s voňavou mátou a zakysanou smetanou. Na tuto polévku můžete použít jak čerstvý mladý hrášek, tak mražený.


  • 3,0

    193×

    3 193
  • 1 h 15 min

Podobné recepty

Načíst další recepty

Postup přípravy

Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět. Pak přidáme hladkou mouku a orestujeme ji. Za stálého míchání do orestované mouky přilijeme polovinu vývaru a přivedeme ji k varu. Do zahuštěného přilijeme mléko a vaříme asi 15 minut.



Mezitím přivedeme k varu druhou polovinu vývaru a v ní povaříme hrášek.
Mražený hrášek vaříme 5 minut a čerstvý 8 - 10 minut. Pak jej necháme zchladnout. Přidáme jej do uvařeného základu a spolu s nasekanou mátou vše rozmixujeme dohladka. Polévku dáme provařit a ochutíme je solí a pepřem.



Zakysanou smetanu smícháme s kefírem. Hotovou teplou polévku podáváme zjejmněnou lžící smetany s kefírem a zdobíme ji lístky máty.

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s mátou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.