reklama
hledat uživatel
       
Přidat vlastní recept

Hrášková polévka s mátou a smetanou

Lahodný hráškový krém se smetanou. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.


  • 4,5

    63×

    4,4 63
  • 30 min

  • 20×

Postup přípravy

V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty.

Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a vešleháme smetanu.

Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem.

Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony.

Zdroj: Interspar

reklama

Poznámka k receptu

Chcete skutečně poznámku smazat?
Ano Ne
×

autor

Uvařil/a jsem recept
  • Přidat poznámku
  • Líbí se mi

    Dejte nám vědět,
    proč se vám recept nelíbil.

    ×
    Sdílet Připnout

    Komentáře k receptu Hrášková polévka s mátou a smetanou

    Celkový počet komentářů: 6
    Nalezeno receptů: 6

    Přidat příspěvek k receptu Hrášková polévka s mátou a smetanou

    Kliknutím na tlačítko Přidej příspěvek berete na vědomí, že dochází ke sbírání a zpracování osobních údajů. Více informací o zásadách ochrany osobních údajů najdete ZDE.