Lahodný hráškový krém se smetanou. Recept od šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha.
1 stroužek | česnek |
2 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | pórek |
1 hrst | máta |
100 ml | kysaná smetana |
150 g | hrášek mražený |
2 plátky | chléb toustový |
600 ml | drůbeží vývar |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý pepř |
V hrnci rozehřejeme lžíci másla, přidáme na kolečka nakrájený pórek a drobně nakrájenou cibuli. Smažíme asi 8 minut. Zalijeme kuřecím vývarem a přivedeme k varu. Přidáme hrášek a vaříme asi 3 minuty. Sundáme z ohně, osolíme, opepříme a přidáme nasekanou mátu. Rozmixujeme tyčovým mixérem a všleháme smetanu.
Plátky chleba nakrájíme na kostičky a osmahneme na zbylé lžíci másla spolu s prolisovaným česnekem. Hotovou hráškovou polévku s mátou a smetanou servírujeme společně s česnekovými krutony.
Zdroj: Interspar
Vaříme s hráškem: Jednoduchý hráškový krém krok za krokem
Recept z čerstvého zeleného hrášku na velmi rychlou a jednoduchou polévku, kterou si můžeme připravit se smetanou i bez. Podle fotoreceptu ji zvládne úplně každý.
Špenátová sezóna brzy v plném proudu: Recepty, díky kterým si ho zamilujete
Zapomeňte na školní jídelnu. Zelené listy špenátu se dají připravit velmi chutně, pestře a se zážitky z dětství mají málo společného. Zkuste svěží lístky baby špenátu podávat jen tak za syrova třeba k jahodám a sýrům, připravte z nich skvělou přílohu, polévku a nemějte strach je použít i do náplní.
autor Zdeněk Pohlreich
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena